Ajankohtaiset

Espoon sotaveteraanit Samaa unta -elokuvan tunnelmissa

Sirkka Sehested-Preetzmann, 82 tuli katsomaan näytöstä aviomiehensä Johnin, 95, kanssa.
Sirkka Sehested-Preetzmann, 82 tuli katsomaan näytöstä aviomiehensä Johnin, 95, kanssa. Noin 90 vuoden keski-ikä näkyi pääsääntöisesti hyväkuntoisessa vierasjoukossa elämäniloisuutena. Elokuva herätti vieraissa paljon ajatuksia.

”Elokuvassa oli monta kohtaa, joista varmasti johonkin pystyi kukin samaistumaan.”

”Ääni oli jopa parempi kuin ammattilaiselokuvissa. Kaikesta sai selvää ja äänenvoimakkuus oli sopiva.”

”Elokuva toi mieleen muistoja ajalta, jolloin olin Karjalan kannaksella lottana.”


Vieraat ilahtuivat myös nuorista hotelli-, ravintola- ja catering-alan opiskelijoista, jotka auttoivat takkien kanssa ja vastasivat tilaisuuden tarjoiluista. Tarjottavat tuotteet tilaisuuteen valmisti leipuri-kondiittoriopiskelijat. Opiskelijoille tilaisuus oli ensimmäinen koulun ulkopuolella järjestetty asiakastilaisuus. Myös nuoria ilahdutti asiakkaiden kohtaaminen. ”Tuli hyvä fiilis heti, kun näki iäkkäitä ihmisiä.”

Samaa unta syntyi ohjaaja Sari Tenhusen käsittelyssä kolmen vuoden aikana. Tarina pohjautuu kirjailija Sinikka Paavilaisen kirjaan, jossa kirjeet ovat koottuna. Elokuvan tuotannosta vastasivat Omnian nuorten työpajojen audio- ja videopaja ja Omnian Espoon työväenopisto ja toteutettiin ammattilais- ja opiskelijavoimin. Tilaisuus järjestettiin osana Suomi 100 -juhlavuotta ja Omnia tekee hyvää -tempauksia yhteistyössä Espoon Sotaveteraanit ry:n kanssa.


Espoon Sotaveteraanit ry:n hallituksen 1. varapuheenjohtaja Olavi Matilainen, hallituksen jäsen Helena Luukkonen, lottaveteraani Maija Valmari tyttärensä kanssa ja kunniapuheenjohtaja Eino Luostarinen nauttivat opiskelijoiden tarjoiluista ennen näytöstä.


Sirkka Rosilainen tuli elokuviin ystävänsä Helge Lahden, 92, seurana.