Ajankohtaiset

Espoon seudulla kaikille peruskoulun päättäville nuorille tarjotaan jatkopaikka

Yhteishaun tulokset julkistettiin 14.6.2018. Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen perusopetuksen päättäneistä hakijoista 25,5 % valittiin kevään yhteishaussa ammatilliseen koulutukseen ja 72,5 % lukioon. Hakijoista 128 (3,5%) jäi yhteishaun tulosten julkaisemisvaiheessa ilman toisen asteen opiskelupaikkaa, joka on vastaava määrä kuin viime vuonna.

Valtakunnallisesti perusopetuksen tänä vuonna päättäneistä hakijoista 43 % valittiin ammatilliseen koulutukseen ja 54 % lukioon. Ilman opiskelupaikkaa jäi tässä vaiheessa reilu 3 % hakijoista.

Opiskelupaikka yhä mahdollista saada syksylle

Ilman opiskelupaikkaa jääneillä on mahdollisuus saada opiskelupaikka varasijalta, ammatillisen koulutuksen jatkuvan haun kautta tai hakeutumalla valmistavaan koulutukseen. Omnia vastaa yhdessä Espoon, Kauniaisten ja Kirkkonummen kanssa alueen koulutustakuun toteutumisesta. Kaikille perusopetuksen päättäville nuorille varmistetaan jatkopaikka.

Ilman koulutuspaikkaa jääneiden oppilaiden nimi- ja yhteystiedot on toimitettu etsivän nuorisotyön ohjaajille, jotka tukevat nuoria jatkon suunnittelussa ja opintoihin hakeutumisessa.

Ammatillisen koulutuksen jatkuva haku on avoinna ympäri vuoden Opintopolussa. Jatkuvassa haussa on monia mahdollisuuksia hakeutua opiskelemaan Omniaan ja muihin oppilaitoksiin. Tutustu Omnian jatkuvan haun koulutustarjontaan.

Haku perusopetuksen jälkeiseen valmistavaan koulutukseen on käynnissä 22.5.–24.7.2018 Opintopolussa. Tässä haussa nuori voi hakea kymppiluokille, ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA) sekä maahanmuuttajien lukioon valmistavaan koulutukseen (LUVA). Lue lisää Omnian valmentavista koulutuksista.

InfoOmnia auttaa koko kesän

Hakijan ohjauspalvelu InfoOmniasta saa tietoa eri koulutuksista, apua koulutukseen hakeutumisessa tai henkilökohtaista opinto- ja uraohjausta. Palvelupisteet sijaitsevat Espoon keskuksessa (Kirkkokatu 16 B) ja Leppävaarassa (Upseerinkatu 1–3). InfoOmnia palvelee koko kesän.

Etsivä nuorisotyö auttaa kaikkia koulutukseen haluavia. Palvelunumero 043 824 3453, sähköposti etsivanuorisotyo@espoo.fi.

Lisätietoja