Ajankohtaiset

Espoon perusopetuksen opinto-ohjaajat vierailivat Omniassa

Peruskoulujen opinto-ohjaajat kävivät jo perinteiseksi muodostuneella vierailulla Omnia Koulutuksen opinto-ohjaajien vieraana pe 21.4.2017 Omnian Leppävaaran toimipisteessä. Iltapäivä alkoi lounaan merkeissä, jonka jälkeen siirryttiin ajankohtaisten asioiden pariin rehtori Maija Aaltolan vetämänä.

Aaltola esitteli Omnia Koulutuksen organisaatiomuutokset ja muutokset ammatillisen koulutuksen kentässä opinto-ohjaajille. Omnia Koulutuksen palvelupäällikkö Sari Rautiainen sekä erityisopetuksen koordinaattorit Karita Sjöholm ja Tarja Ikonen toivat esille yhteistyön merkityksen opinto-ohjaajien ja erityisopettajien kesken varhaisessa ohjauksessa ja tuen käynnistämisessä oppilaan siirtyessä peruskoulusta ammatillisiin opintoihin.

Omnia Koulutuksen palvelujohtaja Erja Kumpulainen nosti esille, että kiinteä yhteistyö peruskoulujen opinto-ohjaajien kanssa on tärkeää opiskelijan kannalta. Jaettu tieto, yhteydenpito ja oppilaiden tukeminen koulutusalaa valittaessa on yhteinen tavoite ja vie kaikki oppijat toivottuun opiskelupaikkaan ja ammattiin.

Espoon peruskoulujen opojen koordinaattori Noora Lybeck liittyy mukaan Omnian työryhmään ideoimaan ensi lukuvuoden ammatillisen koulutuksen markkinointia perusopetuksen opiskelijoille. Perusopetuksen toiveeana oli saada lisää viestintää ammatillisesta kouluksesta perusopetuksen opiskelijoille.

Toukokuussa kisattavat ammattitaidon SM-kilpailut eli Taitaja2017 –kisat ovat oiva tilaisuus perusopetuksen peruskoululaisille tutustua eri ammatteihin ja ammatilliseen koulutukseen. Kisat järjestetään 15.-18.5 Messukeskuksessa, Helsingissä.