Ajankohtaiset

Espoon kaupunki valittu kuuden parhaan joukkoon Euroopan komission Innovaatiopääkaupunki-kilpailussa

Espoon kaupunki on valittu kuuden parhaan joukkoon Euroopan komission Innovaatiopääkaupunki-kilpailussa. Espoo sai kilpailusta paikallisen innovaatiotoiminnan kehittämiseen 100 000 euron palkinnon.

Kilpailuun haki kaupunkeja 16 maasta. Espoo oli ainoa pohjoismainen ja suomalainen kaupunki 12 finalistin joukossa. Koko kilpailun voittaja nimetään Euroopan innovaatiopääkaupungiksi (iCapital), ja voittaja julkistetaan 25.9.2019 EU:n tutkimus- ja innovaatiopäivillä (EU Research and Innovation Days) Brysselissä. Kisan voittaja palkitaan miljoonalla eurolla. 

”Kisassa haetaan kaupunkia, joka pystyy parhaiten osoittamaan, kuinka se valjastaa innovaatiotoimintansa asukkaidensa arjen edistämiseksi. Juuri tästä espoolaisessa ajattelussa on kyse: asiakaslähtöisestä palvelujen kehittämisestä yhdessä yritysten, tutkimuslaitosten, yhdistysten ja asukkaiden kanssa. Myös Espoo-tarinan kulmakiviä on osallistaminen ja asukkaiden arjen helpottaminen”, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä toteaa.

Espoolaisesta tekemisestä konkreettisina esimerkkeinä Brysselissä esiteltiin mm. Espoo-tarinaa, Kaupunki palveluna -mallia, palvelutorikonseptiin perustuvaa Business Espoota, kaupunginkirjastoa yhteisöllisyyden rakentajana, Make with Espoo -yhteiskehittämisen mallia, bio- ja kiertotalousratkaisujen testialustaa Cleantech Gardenia sekä eettisen hakkeroinnin lukiokurssia Hack with Espoo:ta.

Lue lisää Espoon kaupungin verkkosivuilta tai Espoon kaupungin tiedote 31.7.2019.