Ajankohtaiset

Espoon Kaupunginteatteri ja Omnia rakentamaan hyvän elämän edellytyksiä

Opiskelijoille tarjoutuu yhteistyön kautta mahdollisuus suorittaa opintoalaansa liittyviä tehtäviä sekä rakentaa mahdollista työuraa kulttuurin alalla. Espoon Kaupunginteatterille sopimus luo kontakteja uusiin asiakasryhmiin ja mahdollisuuksia hyödyntää tuotannoissaan ja muussa toiminnassa Omnian opetustoimintaa.

Sopimusosapuolia yhdistävät mm. seuraavat arvot: kestävä tulevaisuus, yhdenvertaisuus, hyvinvointi ja sen tasaaminen, monikulttuurisuus, kansainväliset suhteet, toiminnan laadukkuus, lähestyttävyys ja henkinen kulttuuri.

- Teatteri on paikka, jossa ihmiset kohtaavat toisensa rampin yli eli lava ja katsomo ovat koko ajan vuorovaikutuksessa keskenään. Tähän liittyy paljon kryptista voimaa. Haluamme, että teatteri on paljon muutakin kuin paikka, jossa esitetään näytelmiä. Meidän tehtävämme on tasapainottaa avoimuutta ja ohjaavuutta. Tavoitteemme on, että teatteri on yhteisö, johon saamme nyt mukaan Omnian opiskelijoita ja henkilöstöä laaja-alaisesti. Tämän sopimuksen myötä saamme siis laajan kosketuspinnan uusiin kohderyhmiin, tiivistää Espoon Kaupunginteatterin johtaja Erik Söderblom sopimuksen merkitystä.

- Pääsemme mukaan espoolaiseen, vahvaan kulttuuriyhteisöön, jossa opiskelijamme oppivat laajasti uusia asioita, saavat kokea teatterin mahdollisena tulevaisuuden työpaikkana ja samalla luomme kestävää tulevaisuutta erityisesti henkisen kasvun alueella. Henkilöstömme ja opiskelijamme ovat jo aiemminkin olleet mukana erilaisissa kulttuuriproduktioissa, ja tämä sopimus tuo mukanaan suunnitelmallisen pitkäjänteisen yhteistyön, jota arvioidaan ja kehitetään yhdessä alan ammattilaisten kanssa. Olemme omalta osaltamme osa espoolaista kulttuuria, tiivistää kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko Omniasta.

Lisätietoja:

Teatterinjohtaja Erik Söderblom, 0400 792 016

Kuntayhtymän johtaja Sampo Suihko, 050 551 8119