Hyppää pääsisältöön

Espoon asunnottomille lahjoitetaan lähes sata takkia

Uutinen | 17.10.2022
Omnia osallistui tänä vuonna neljättä kertaa Asunnottomien Yön takkikeräykseen. OmniaShopissa Espoon keskuksessa kerätyt vaatteet jaetaan Espoon asunnottomien verkoston kautta.

OmniaShopin vastaava Kati Aulén kertoo, että takkeja kertyi arviolta lähes sata kappaletta. Lisäksi tuotiin villasukkia ja lämpimiä alusvaatekerrastoja.

”Näyttää siltä, että keräys tuotti jälleen edellisvuotta enemmän. Espoon asunnottomien verkosto on ollut tässä aktiivinen, ja tänä vuonna vaatteet on kerätty heidän hyväkseen. Ne jaetaan verkostojen toimijoiden kautta”, hän kertoo.

Lahjoituksia myös Omnian ulkopuolelta

Omniasta mukana verkostossa oleva Katri Mäkelä-Näkki luotsasi Omniaan infopisteen keräyksen alussa yhteistyössä verkoston toimijoiden ja työvalmentajaopiskelijoiden kanssa. Sosiaali- ja terveysalan opettaja Janne Gustafsson ja alan opiskelijat ovat huolehtineet vaatteiden jaosta ja eteenpäin toimittamisesta kolmeen sovittuun kohteeseen. Omnian media-alan opiskelijat tekivät myös harjoitustyönä keräysjulisteita.

Kati Aulénin mukaan lahjoituksia tuli myös Omnian ulkopuolelta.

”OmniaShop on keräyksessä mukana tekemässä sosiaalisen kestävän kehityksen tukitoimintaa. Asiakkaiden ja keräykseen osallistuneiden palaute on ollut ilahtunutta”, hän sanoo.

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vietetään vuosittain Asunnottomien yötä. Asunnottomien yö on kansalaisliike, joka tukee jokaisen perusoikeutta vakituiseen asuntoon - omaan kotiin. Kansalaisliike järjestää Asunnottomien yö -tapahtuman 17.10. Tapahtumia on ympäri Suomea. 

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Kestävä kehitys
Vastuullisuus
Verkostot