Ajankohtaiset

Espoon aikuislukion ylioppilasjuhlaa vietettiin ensimmäistä kertaa Itätuulenpihalla Tapiolassa

”Mä herään eloon, iloon, elämään!”

Espoon aikuislukion ensimmäinen Itätuulenpihalla vietetty ylioppilasjuhla käynnistyi Jutta Niemen ja Laura Osalan mukaansatempaavalla musiikkiesityksellä Eloon! Toimialarehtori Anna-Maija Iskanius loi katsauksen aikuislukion 50-vuotiseen historiaan ja kertoi, miten Espoon aikuislukio on elänyt ja kehittynyt kotikaupunkinsa kasvu- ja muutosvaiheissa ja säilyttänyt asemansa ja identiteettinsä oppilaitoksena, jossa opiskelijan yksilöllinen osaamistarve tulee kuulluksi, nähdyksi ja kannatelluksi. Vuoden 2015 alusta Espoon aikuislukio on ollut osa Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omniaa. Espoon aikuislukion asema on tärkeä Omnian monialaisessa oppilaitoksessa.

Stipendien ja todistusten jaon jälkeen abiturientit julistettiin ylioppilaiksi, ylioppilaslakit laitettiin sen merkiksi päähän ja yhteislaulu Gaudeamus igitur kajahti ilmoille.

Omniasta myös kaksoistutkinto

Rehtori Maija Aaltola mainitsi juhlapuheessaan Espoon aikuislukion tarjoaman mahdollisuuden ammatillisen koulutuksen opiskelijalle suorittaa kaksoistutkinto – ammatillinen tutkinto ja ylioppilastutkinto samanaikaisesti. 45 abiturientista peräti 22 sai ylioppilastodistuksen kaksoistutkinnon suorittanutta opiskelijaa ja 23 abiturienttia sai lukion päättötodistuksen. Omniassa onkin enemmän kaksoistutkinnon suorittaneita kuin pääkaupunkiseudun muissa oppilaitoksissa. Omniaa ohjaa ajatus Kestävästä tulevaisuudesta ja kaikilla on mahdollisuus osallistua, oppia ja kehittyä omista lähtökohdista alkaen. Omnia on oppilaitos, jossa on hyvä olla ja oppia. 

Englannin opettaja Perttu Järvenpää toivotti uusille ylioppilaille onnea ja kiitti heitä vastuun ottamisesta, tavoitteiden asettamisesta ja niiden saavuttamisesta. ”Elämä kantaa, unelmoikaa suuria. Onnea on arjen pienet asiat”.

Uusi ylioppilas Karoliina Pajari kiitti puheessaan opettajia ja opinto-ohjaajia ja toivotti paljon onnea uusille ylioppilaille. Kiitoksen sai myös Espoon aikuislukio, joka antoi niin paljon erilaisia näkökulmia.

Finlandia-hymni Jutta Niemen ja Laura Osalan esittämänä päätti juhlan, joka oli tulvillaan iloa!

Teksti Kristiina Santala

Kuva Noora Ålander