Hyppää pääsisältöön

Espoon aikuislukion uudet ylioppilaat juhlivat saavutustaan

Uutinen | 03.06.2022
Aikuislukiosta valmistui yhteensä 99 uutta ylioppilasta.

Espoon aikuislukion uusia ylioppilaita juhlistettiin perjantaina 3. kesäkuuta Omnian Kirkkokadun toimipisteessä. 

Aikuislukiosta valmistui 99 ylioppilasta, joista 38 suoritti kaksoistutkinnon eli ammatillisen perustutkinnon samanaikaisesti ylioppilastutkinnon kanssa.

Juhlapuheen pitänyt rehtori Maija Aaltola muistutti, että uudet ylioppilaat ovat viestinviejiä työelämässä sekä omnialaisen osaamisen käyntikortteja.

"Me Omniassa ajattelemme, että kaikilla tulee olla mahdollisuus oppimiseen omista lähtökohdistaan. Espoon aikuislukion toimintakulttuuri tukee tätä mahdollisuutta", hän sanoi. 

Psykologian ja uskonnon opettaja, pastori Elina Seppänen korosti, että tietoa ja sivistystä tarvitaan aina, erityisesti jatkuvassa muutoksessa. 

"Lukio-opintoihin kuuluu kriittinen ajattelu ja kyseenalaistaminen. Hakeutukaa ihmisten pariin, jotka pitävät asiat liikkeessä ja tuoreina", hän kannusti nuoria. 

Uusi ja joustava mahdollisuus

Toimialarehtori Anna-Maija Iskanius muistutti, että sekä uskallus että sinnikkyys ovat auttaneet uusia ylioppilaita tavoitteiden saavuttamisessa. 

"Aikuislukio on monelle uusi tai toinen ovi, mahdollisuus tehdä lukio-opinnot joustavasti, omaan tavoitteellisen harrastukseen sopien tai suorittaa puuttuvia osia tutkinnosta. Aikuislukio on sen vuoksi myös edelläkävijä."

Ylioppilaan puheessa Juho Ojanen kertoi, että ei ole opintojensa aikana käynyt kertaakaan lähiopetuksessa. Ojanen on ollut lukioaikanaan pelaamassa jalkapalloa Saksassa.

"Vaikka en tunne yhtäkään muista ylioppilaista, ajattelen, että meitä yhdistää kyky ja uskallus tehdä asiat omalla tavallamme", hän sanoi ja kiitti puheessaan aikuislukiota ja sen opettajia etäopiskelun mahdollistamisesta. 

Lämpimät onnittelut uusille ylioppilaille!

Takaisin ylös
Tagit:
Uutinen
Ammattitaito