Ajankohtaiset

Ennakointikamariseminaarissa pohdittiin mistä ja miten yrityksille saadaan osaavaa työvoimaa

Ennakointikamariseminaarissa 23.1.2020 pohdittiin mistä osaavaa työvoimaa

Kuvassa vasemmalta oikealle: Riikka-Maria Yli-Suomu, Omnia; Tuula Pyykkö, Helsingin seudun kauppakamari; Seppo Laakso, Kaupunkitutkimus TA; Satu Salonen, Helsingin seudun kauppakamari; Heidi Karlsson, Omnia; Lotta Palonen, Lassila & Tikanoja Oy

Moni taho miettii omalta osaltaan työllistymiseen liittyvää ongelmaa: Avoimia työpaikkoja on valtavasti, mutta niin myös työnhakijoita. Kuinka nämä saadaan kohtaamaan? Yhtä ratkaisua ongelmaan ei ole, mutta suuntaviivoja ratkaisujen kokonaisuuteen monta.

Business Espoo toimijat Helsingin seudun kauppakamari ja Omnia järjestivät Ennakointikamariseminaarin aiheesta Mistä ja miten yrityksille osaavaa työvoimaa kasvuyrityskeskus A Gridissä Otaniemessä to 23.1.2020.

Uusimaa erottuu joukosta

Kokonaiskuva Uudellamaalla on Kaupunkitutkimus TA:n asiantuntija Seppo Laakson mukaan seuraava: Uusimaa kasvaa nopeammin kuin muu Suomi - Espoo ja Vantaa jopa Euroopan mittakaavassa kohisten. Uudellamaalla on runsas kolmannes kaikista työpaikoista. Puolet työllisistä on asiantuntija-ammateissa, jonka osuuden ennakoidaan kasvavan eniten vuoteen 2030. Väestönkasvun tulisi vuosittain olla n. 1% luokkaa, jotta työpaikkojen kasvu voisi samaan aikaan olla 0,6-0,75%.

Ulkomaalaisten tuoma osaaminen ja potentiaali vajaakäytöllä

Vahva signaali työntekijäpulan ratkaisemiseksi johdattaa Suomeen muuttaneiden ulkomaalaisten luo. Laakson mukaan ulkomaalaistaustaisten työikäisten osaaminen ja potentiaali on jäänyt vajaakäyttöön.

Lassila & Tikanojan HR-konsultti Lotta Palosen mukaan vain 55% ulkomailta tulleista naisista on työelämässä ja miehistä 73%. Omnian liiketoimintajohtaja Riikka-Maria Yli-Suomu kertoo samaa viestiä – maahanmuuttajilla oli yli kaksinkertainen työttömyys kantasuomalaisiin verrattuna.

Työllistäminen tukee kotoutumista ja takaa motivoituneen työntekijän

Yritysten näkökulmasta rekrytoinneissa tarvitaan apua sopivien työntekijöiden löytämiseen, oleskelu- ja työlupa-asioissa ja osaamisen tunnistamisessa, sanoo Helsingin seudun kauppakamarin talent manager Satu Salonen.

Omnia on lähtenyt ratkaisemaan työelämän osaamis- ja työvoimatarvetta sekä työnantajien ja -hakijoiden kohtaanto-ongelmaa kehittämällä osaamista, tukemalla rekrytointia ja työllisyyttä sekä verkostomaisella yhteistyöllä, kertoo Yli-Suomu.

Lotta Palonen kannustaa palkkaamaan kielitaidottomia ja tarjoamaan kielikoulun työn ohella. Integroituminen suomalaiseen yhteiskuntaan käy parhaiten, kun saa olla kanssakäymisessä ihmisten kanssa.

Palosen mielestä palveluammatit ovat hyvä lähtökohta monelle Suomeen tulleelle ja he ovat hyvin motivoituneita tekemään töitä. Kaiken sen jälkeen mitä he ovat omassa maassa kokeneet ja joutuneet lähtemään pakoon erilaisia reittejä pitkin, voi sanoa, että heiltä löytyy sisua jopa enemmän kuin meiltä suomalaisilta.

Lisätietoja antaa
Riikka-Maria Yli-Suomu
Liiketoimintajohtaja
0503486544
Riikka-Maria.Yli-Suomu@omnia.fi