Ajankohtaiset

Edellytämme maskien käyttöä sisäliikuntatiloissa 2.11.2020 alkaen

Pääkaupunkiseudun kaupungit edellyttävät maanantaista 2.11.2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Omnia toimii linjassa Espoon kaupungin linjausten kanssa eli edellytämme kasvomaskin käyttöä.

Kasvomaskia on käytettävä muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi koulujen liikuntatilojen seura- ja harrastuskäyttöä. Myös jäähallit ovat sisäliikuntatiloja. Omnian harrasteliikunnassa ja työväenopiston opetukseen liittyvässä liikunnassa sekä kilpaurheiluun liittyvissä harjoituksissa edellytetään kasvomaskin käyttöä edellä kuvatun mukaisesti.

Kaikilta osallistujilta edellytetään maskien käyttöä liikuntatiloihin sisään saavuttaessa ellei käytön esteenä ole jokin terveydellinen syy.

Tulevalla viikolla (2. – 6.11.2020) työväenopiston liikuntaryhmien opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus saada maski opettajalta, sillä tieto maskikäytännöstä ei välttämättä saavuta kaikkia osallistujia ajoissa.

Varsinaisessa liikuntatilanteessa ei maskia edellytetä.

Espoon työväenopiston lähiopetus, myös ryhmäliikuntatunnit, jatkuu viranomaisten ohjeita noudattaen. Kurssien osallistujamääriä on pienennetty tilakohtaisesti niin, että opetustiloissa pystytään pitämään turvavälit. Osa opetuksesta toteutetaan verkossa.

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi