Ajankohtaiset

DuuniOmnia innosti satoja opiskelijoita työnhakuun

Noin 50 työnantajaa esitteli avoimia työ- ja työssäoppimispaikkojaan potentiaalisille työntekijöille tiistaina 15. tammikuuta järjestetyssä DuuniOmnia-tapahtumassa.

Rekrytointitapahtuma innosti paikalle satoja opiskelijoita. Moni oli kiinnostunut erityisesti työelämässä oppimisen paikoista. Työnantajilla oli tarjolla niin kesätöitä, osa-aikaisia tehtäviä kuin vakituisia työsuhteitakin.

Opiskelijoille tilaisuus antoi mahdollisuuden markkinoida omaa osaamistaan.

Hyviä hakijoita ja tärkeää yhteistyötä

Espoon kaupungin rekrytointiasiantuntijat Pirre Juuth ja Wilhelmiina Griep kertoivat tapahtuman jatkuneen vilkkaana koko päivän.

”Yhteistyö oppilaitoksen ja työnantajan välillä on erittäin merkittävä asia. Tällaisissa rekrytointitapahtumissa tiedämme, minkälaisia osaajia on tulossa paikalle. Julkisen sektorin työnantajalle työnhakijan tietty koulutus on usein tärkeä tekijä, ja tällä hetkellä haetaan erityisesti vihertyöntekijöitä ja lähihoitajia. Yhteistyössä järjestetyistä tilaisuuksista hyötyvät molemmat osapuolet”, Griep totesi.

Wilhelmiina Griepin ja Pirre Juuthin mukaan työnhakijoita kiinnostivat erityisesti opiskeluun liittyvät työelämässä oppimisen mahdollisuudet ja kesätyöt.

Myös Attendon hoivakodin johtaja Sanna Hakkarainen kertoi tapahtumapäivän olleen antoisa ja kiireinen.

”Kävijöitä on ollut todella paljon, ja olemme tavanneet runsaasti hakijoita. Tällainen tapahtuma antaa tilaisuuden saada kiinni hyvistä työntekijöistä jo opiskeluaikana. Samalla voidaan pitää ensimmäinen työhaastattelu”, Hakkarainen totesi.

Attendo haki rekrytointitapahtumassa muun muassa lähi- ja sairaanhoitajia, keittäjiä ja siivoojia. Sanna Hakkaraisen mukaan kaikkiin tehtäviin oli kiinnostuneita hakijoita.

Opiskelijoille esiteltiin myös kesäoppisopimusta. Myös kesätöissä voi ohjatusti ja tavoitteellisesti edistää opintojaan.

DuuniOmnia järjestettiin tänä vuonna kolmannen kerran.