Ajankohtaiset

Digitaaliset taidot – uusi kansalaistaito

Projektipäällikkö Anu Salmela Omnian Espoon työväenopistosta kirjoittaa Helsingin Sanomien 2.9.2019 julkaisemassa mielipidekirjoituksessaan digituen huutavasta tarpeesta kansalaisille digitalisoituvassa yhteiskunnassamme. Salmela tuo samalla esiin useiden julkisten toimijoiden digituen resurssipulan antaa riittävästi tukea kansalaisille, joiden digitaidot ovat puutteelliset. Näin sähköisten palveluiden käyttö hidastuu, vaikeutuu ja monet ovat eksyksissä ja hädissään.

Julkisten palveluiden käyttämiseen tulisikin Salmelan mukaan saada lisää tukea, sen on oltava monipuolista ja tarpeen mukaan sisällettävä myös jalkautuvaa digitukea.

Asia on hyvin ajankohtainen Espoossa, missä espoolaisten digitaitoja vahvistava Sähköisen asioinnin ABC-hanke vastaa omalta osaltaan tuen puutteeseen järjestämällä kansalaisille digiopastusta eri puolilla Espoota. Maksuttomien digiopastusten järjestäjinä toimivat yhteistyössä Espoon työväenopisto, Omnia, Espoon kaupunginkirjasto, ENTER ry, 4H-yhdistys ja Espoon asiointipiste.

Digitaalisten taitojen merkityksestä ja Espoon työväenopiston tarjoamasta koulutuksesta voi lukea lisää Iltalehden verkkolehdestä. Anu Salmelan kirjoittaa Työväenopistoa kehittämässä -blogissa digituen huutavasta tarpeesta ja kysyy, pystyvätkö julkiset palvelut vastaamaan huutoon.

Syksyn ensimmäinen Digiopastus järjestettiin 23.8. Isossa Omenassa aiheena oli pankkitunnistautumisen muutokset. Näitä muutoksia esittelivät Danske Bank, Nordea ja Osuuspankki ja houkuttelivat paikalle ison joukon kiinnostuneita kuulijoita.

Seuraava tilaisuus pidetään tiistaina 3.9. Ison Omenan kirjastossa klo 12 – 14, jolloin aiheena on Espoon sähköiset terveyspalvelut.

Lisätietoja antaa
Tuula Alanko
Koulutuspäällikkö
0503095702
Tuula.Alanko@omnia.fi