Ajankohtaiset

Autoala työllistää Omnian opiskelijoita

Omnian ja LänsiAuton välinen yhteistyö on poikinut työssäoppimispaikkoja opiskelijoille, ja osa on työllistynyt pysyvästi palkkatyöhön.

”Olemme tehneet Omnian kanssa yhteistyötä jo toista vuosikymmentä, mutta viimeisten kolmen vuoden aikana se on syventynyt”, kertoo LänsiAuton Espoon ja Kirkkonummen korjaamopäällikkö Jouko Hakkarainen.

Omnia tarttui kolme vuotta sitten LänsiAuton autoalan opettajille tekemään vetoomukseen työvoiman saamisesta autoalalle.

”Meidät kutsuttiin keskustelemaan Omniaan ja sen jälkeen olemme päässeet yhteistyössä erittäin hyvään vauhtiin.”, Hakkarainen kuvailee.

Kun harjoittelijoita oli aikaisemmin keskimäärin kaksi yhtä aikaa, nyt heitä saattaa olla jopa yli kymmenen kerralla.

”Pystymme ottamaan työssäoppimisjaksoille eritasoisia opiskelijoita. Toisille oppiminen on helpompaa kuin toisille, ja työssä oppiessa opiskelijoilla on mahdollisuus saada tehtyä heille sopivaksi räätälöity tutkinto.”, Hakkarainen tuumaa.  

Yhteistyö Omnian kanssa on Hakkaraisen mukaan toiminut hienosti.

”Olemme päässeet opettajien kanssa henkilökohtaiselle tasolle, mikä merkitsee paljon. Tämä on erinomainen rekrytointikanava meille, koska pystymme opettamaan opiskelijat talon tavoille.”, hän sano.

Hyvät työllistymismahdollisuudet

Hakkarainen kertoo, että LänsiAuto on työllistänyt ja työllistää tulevaisuudessa Omnian opiskelijoita.

”Ikäryhmien ja kulttuurien välinen kanssakäyminen rikastuttaa koko työyhteisöä. Kokeneet tekijät voivat mentoroida nuoria ja toisaalta nuorten läsnäolo tuo uutta virtaa ja väriä joukkoon.”, hän sanoo.

Jouko Hakkarainen kertoo esimerkin nuoresta, joka oli ryhtynyt opiskelemaan automyyjäksi. Hän ei kuitenkaan soveltunut alalle, joten Hakkarainen päätti houkutella hänet opiskelemaan autonasentajaksi.

”Siinä hommassa hän onkin sitten aivan omaa luokkaansa.”, Hakkarainen kehaisee.

”Opiskelija on hiomaton timantti. Opiskelijoilta on saatu pääasiassa myönteistä palautetta käytännöistämme.”

Omniassa opiskeleva Musa Sinik, 23, ja Omniasta valmistunut Jenny Ainasoja, 21, ovat tyytyväisiä LänsiAutossa saamaansa ohjaukseen. Sinik on tällä hetkellä työssä oppimassa, mutta tulevaisuuden näkymissä on työpaikka LänsiAuton palveluksessa.

”Työssä saatu ohjaus on ollut hyvää, samoin kouluopetus. Käytännön töissä olen kuitenkin oppinut todella paljon.”, Sinik sanoo.

Autovuokraamoa hoitava Jenny Ainasoja kertoo olevansa tyytyväinen työhönsä. Jouko Hakkaraisen mukaan myös yritys on tyytyväinen, koska asiakkaatkin ovat.