Ajankohtaiset

Atoy-Autofit-Akatemia ja Omnia aloittavat uuden aikakauden automekaanikkojen koulutuksessa

Atoy Group ja Omnia vahvistavat suomalaisen autohuollon osaamista ja uusia käytänteitä Omnian Suomenojan toimipisteessä Espoossa. Syksystä 2018 alkaen Omnian toimitiloissa toimii Autofit-huoltokorjaamo opiskelijoiden aitona työssäoppimispaikkana.

Atoy Autohuollon operatiivinen johtaja Janne Mäki toteaa, että yhteistyö on erittäin merkittävä avaus niin työvoiman saatavuuden kuin opiskelijoiden työelämään siirtymisen kannalta.

”Mekaanikoista on tällä hetkellä huutava pula monessa paikassa. On upeaa nähdä, että Omnian motivoituneet opiskelijat ovat innostuneesti mukana. Työnantajan vastuullisuus korostuu työelämään siirryttäessä. Toimivan autohuollon perustana on aina ammattitaito ”, hän sanoo.

Osaaminen vahvistuu

Suomenojan Atoy-Autofit-Akatemiassa koulutetaan työntekijöitä Autofit-korjaamoihin. Tällä hetkellä tarve on ainakin 150 autoalan osaajalle.

”Niin Omniassa kuin Atoyssa asiakas on ykkönen. Tässä yhteistyössä opiskelija löytää työpaikan, kasvava yritys saa työntekijöitä ja samalla mahdollistetaan osaamisen täydentäminen valmistuneille ja henkilöstölle. Vahva luottamus yhteistyöhön mahdollistaa sen, että opiskelijoille tarjotaan polku, josta voi siirtyä työelämään”, koulutuskuntayhtymän johtaja Sampo Suihko toteaa. 

Myös Omnian opetushenkilöstön asiantuntemusta vahvistetaan yhteistyössä.

”Valmistuvat autoalan ammattilaiset tuntevat valmiiksi Atoy:n tuotteet. Tarkoituksena on panostaa työn laatuun entistä vahvemmin. Opiskelijoilla on mahdollisuus myös hankkia erikoisosaamista opinnoissaan ja osallistua myös sellaisille kursseille, mitä Omnia ei tarjoa. Myös henkilöstön osaaminen vahvistuu”, selvittää Omnian autoalan koulutuspäällikkö Kenneth Nordström.

Atoyn aluemyyntipäällikkö Anniina Hiltusen mukaan siisti työympäristö sekä uudenaikaiset järjestelmät ja laitteistot mahdollistavat kouluttautumisen osaaviksi ammattilaisiksi.

”Tämä on opiskelijoille sujuva liukuma työelämään”, hän toteaa.

Atoy-Autofit-Akatemian avajaisia vietettiin Suomenojalla keskiviikkona 10. lokakuuta.

Lisätiedot:

Koulutuspäällikkö Kenneth Nordström, Omnia, 050 389 4105, kenneth.nordstrom(at)omnia.fi ja aluemyyntipäällikkö Anniina Hiltunen, Atoy Group, 050 576 7506