Ajankohtaiset

Arjen design esillä Espoon työväenopiston kevätnäyttelyssä

Käsityön taiteen perusopintojen ryhmä on töissään pohtinut arjen designia ja sitä, kuinka muotoilu näkyy käyttöesineissämme ja kuinka käsin valmistetun tuotteen avulla voi piristää arkea ja saada siitä toimivamman.

Viulunrakennuksen kurssilla on valmistunut kuuden lukuvuoden aikana upea viulu.

Syksyn ja kevään ryijykursseilla valmistuneiden ryijyjen innoittajina ovat olleet värikkäänä hehkuva ja kuulas syksy, kalliolta aukeava kesäinen järvimaisema ja luonnon yksityiskohdat.

Ideoita ryijyihin on löytynyt myös maapallostamme, sen merenalaisesta maailmasta ja tähtitaivaasta. Valo ja värit välkehtivät erikorkuisilla nukkapinnoilla tuoden esille monia henkilökohtaisia kokemuksia ja elämyksiä. Ryijyt on toteutettu pohjakankaalle ompelemalla sekä kangaspuilla kutomalla.

Näyttelyssä on joitakin esimerkkejä pitsinnypläyksen monista mahdollisuuksista. Nypläämällä voi tehdä paitsi pöytäliinoja, myös koriste-esineitä, koruja, tauluja, hattuja, huiveja ja jakkuja. Materiaalina on työstä riippuen pellava-, puuvilla- tai silkkivillalanka. Myös metallilankaa voidaan käyttää nypläyksessä.

Näyttelyssä on esillä myös muun muassa mosaiikkia, sidottuja kirjoja ja tilkkutöitä.

Näyttelyn avajaiset pidetään tiistaina 15.5.2018 klo 17–19 Espoon kulttuurikeskuksen näyttelytilassa osoitteessa Kulttuuriaukio 2. Näyttely on avoinna 16.5.–22.5.2018, ma–pe klo 10–20 ja la–su klo 10–15.

Tervetuloa tutustumaan näyttelyyn.

Lisätiedot:

Suunnittelijaopettaja Katriina Leppänen, p. 050 428 9308, katriina.leppanen(at)omnia.fi