Ajankohtaiset

Ammattiosaajat pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä

Pidämme helposti itsestäänselvyytenä, että hanasta tulee puhdasta vettä, kaupassa riittää ruokaa ja yhteiskunnan heikoimmat saavat tarvitsemaansa tukea. Muun muassa näiden asioiden eteen tuhannet ammattiosaajat työskentelevät vuoden jokaisena päivänä – myös kriisien aikana. Esimerkiksi laborantit tekevät tärkeää työtä koronavirustestauksen parissa. Epidemia-aikana myös puhtausalan osaajien työn merkitys korostuu entisestään.

Poikkeusaikanakin monet tehtaat on pidettävä käynnissä eikä esimerkiksi lämmöntuotannosta voi tinkiä. Jos taas kuljetus viivästyy, voi esimerkiksi energiantuotanto häiriintyä.

Rajoitusten avautuessa erilaisten palvelujen piiriin palaaminen on ollut monelle tärkeä hyvinvointia edistävä asia. Monessa työssä hygienia ja suojautuminen ovat tulleet entistä tärkeämmiksi.

Seuraa Skills Finlandin Facebook-sivua, jonka kautta voit tutustua moniin ammattilaisiin, jotka pitävät yhteiskunnan pyörät pyörimässä poikkeusaikanakin. Skills Finland ry edistää ammatillisen koulutuksen laatua ja vetovoimaa kilpailu- ja valmennustoiminnan avulla.

Maailmanlaajuisella kampanjalla osoitetaan kiitosta ammatillisille osaajille

Kesä-heinäkuussa on ollut käynnissä WorldSkillsin maailmanlaajuinen kampanja sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #Skillskeepmoving #essentialworkers. Kampanjalla osoitetaan kiitosta kaikkia ammatillisia osaajia kohtaan.

Ammattiosaajia työskentelee yhteiskunnassa monilla aloilla, jotka ovat elintärkeitä yhteiskunnan toiminnalle. Kiitos heille kaikille!

Katso alta kampanja video.

Kesän aikana WorldSkills International järjesti useita seminaareja, joissa keskusteltiin kansainvälisestä osaamisesta, kilpailutoiminnan tulevaisuudesta ja muista ajankohtaisista aiheista.

WorldSkills-virtuaaliseminaaritallenteet voit katsoa SkillsFinlandin verkkosivuilta.