Ajankohtaiset

Ammatillista koulutusta Kuwaitiin

Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Omnia Education Partnerships Oy (OEP) ja Bordeaux Al-Khaleejiah solmivat yhteistyösopimuksen 2. marraskuuta 2017. Sopimus koskee yhteisiä toimintoja Kuwaitissa. Tavoitteena on ammatillisten koulutusohjelmien vienti Kuwaitiin. 

Miksi suomalainen ammatillinen koulutus?

Suomalaisessa ammatillisessa koulutuksessa tutkintojen suorittamisaste on OECD:n paras. Mielikuva ammatillisesta koulutuksesta on muodostunut erinomaiseksi, ja suomalaisella ammatillisella koulutuksella on joustavat yhteistyömallit yritysten kanssa. Eurooppalaisessa tutkintojen viitekehys EQF:ssä tutkinnot ovat tasoilla 4 ja 5. Valmistuneet opiskelijat voivat jatkaa opintojaan korkeakoulussa tai siirtyä työelämään.

“Omnia on aina ollut kansainvälisesti suuntautunut. Yhteistyö Bordeaux Al-Khaleejiahin kanssa tuo kokonaisvaltaisen kansainvälisen ulottuvuuden kaikkiin toimintoihimme”, toteaa Omnian johtaja Sampo Suihko.

Bordeaux Al-Khaleejiah ja OEP määrittävät tulevien kuukausien aikana, mitkä tutkinnot palvelevat kuwaitilaisia parhaiten ja kuinka suomalainen malli viedään paikallisiin käytäntöihin. 

“Suomalaisella ammatillisella koulutuksella on paljon vahvuuksia. Se perustuu osaamiseen, on joustava ja noudattaa kansallisen tason opetussuunnitelmaa, joka on kehitetty yhdessä alan kumppanien kanssa. Odotamme innolla pääsevämme oppimaan lisää Kuwaitin koulutusmarkkinoista ja kehittämään malleja, jotka johtavat pitkäaikaiseen yhteistyöhön Kuwaitissa,” sanoo OEP:n johtaja Mervi Jansson

Lisätietoja

  • Sampo Suihko, johtaja, Omnia, sampo.suihko(at)omnia.fi
  • Mervi Jansson, toimitusjohtaja, OEP, mervi.jansson(at)oep.fi