Ajankohtaiset

Ammatillisesta koulutuksesta saa tärkeitä taitoja elämää varten

Nuori on ison asian äärellä pohtiessaan minne suunnata peruskoulun jälkeen. Yhteishakuvalintoja tehdessä on hyvä pitää mielessä, että Suomen koulutusjärjestelmä on joustava. Yksi valinta ei sulje pois toista. Siirtymät ammatillisen- ja lukiokoulutuksen välillä ovat arkipäivää ja molemmista tutkinnoista saa jatko-opintokelpoisuuden kaikkiin ammattikorkeakoulu- ja yliopisto-opintoihin.

Tärkeää onkin kuulla nuoren ajatuksia siitä, mikä häntä innostaa ja mikä motivoi. Ja muistuttaa, ettei loppuelämän suunnitelma tarvitse olla vielä peruskoulun päättyessä valmiina. Amikseenkin voi tulla pohtimaan mitä haluaa tehdä tulevaisuudessa. Työelämä kaipaa ammattiosaajia sekä tulevaisuudessa yhä enemmän korkeakoulutettuja ammattiosaajia. Tutustu Omnian laajaan koulutustarjontaan.

Monien mahdollisuuksien Omnia

Omnian joustava ja monipuolinen koulutus tarjoaa kymmeniä vaihtoehtoja hankkia osaamista työelämää ja jatko-opintoja varten. Kaikki tutkinnot rakennetaan vuodesta 2018 lähtien yksilöllisesti, huomioiden opiskelijan lähtökohdat, tuen tarpeet sekä tavoitteet.

Opiskelu on Omniassa toiminnallista, käytännönläheistä ja yhteisöllistä. Opiskelujaksot työpaikoilla koulutussopimuksella tai oppisopimuksella ovat suosittuja, ne avaavat tehokkaasti ovia työelämään ja kerryttävät hyödyllistä työkokemusta.

Omnian ammattilukiossa voi suorittaa lukio-opintoja ja kaksoistutkinnon. Kaikkiin tutkintoihin voi valita mm. opintoja ulkomailla sekä yrittäjyys- ja korkeakouluopintoja. Olemme virallinen urheiluoppilaitos, huippu-urheilijoiden opiskelu sovitetaan harjoitus- ja kilpailuaikatauluihin. Tietyn tutkinnon aloittaminen ei sulje mitään ovia. Opiskelija voi valita opintoja myös muista tutkinnoista tai siirtyä tarvittaessa joustavasti toiseen tutkintoon.

Omnian jokaisella opiskelijalla on maailman tärkein tehtävä – toteuttaa omaa unelmaansa. Sen saavuttamisessa henkilöstömme tukee heitä kaikin tavoin. Tutustu Omnian opiskelijoiden tarinoihin.

Infotilaisuus hakijoille ja heidän huoltajilleen 24.1. klo 18-19.30

Yhteishaussa hakeville nuorille ja heidän huoltajilleen järjestetään infotilaisuus 24.1.2018 klo 18-19.30 Espoon keskuksen Lehtimäentien toimipisteen auditoriossa, osoitteessa Lehtimäentie 1 C, sekä Leppävaaran toimipisteen auditoriossa, osoitteessa Upseerinkatu 11. Tule tutustumaan ja kuulemaan, mitä vaihtoehtoja Omnia tarjoaa nuorelle. Opinto-ohjaajamme ovat paikalla vastaamassa kysymyksiinne.

Olet lämpimästi tervetullut tutustumaan Omniaan!

Yhteistyöterveisin

Maija Aaltola
rehtori, ammatillinen koulutus
Omnia Koulutus
050 3849354