Hyppää pääsisältöön

AMKEn viestit hallitusohjelmaneuvotteluihin sekä hallituskaudelle 2023–2027

Uutinen | 28.04.2023
Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on laatinut lausumansa ammatillisen koulutuksen kehittämiseksi hallitusneuvotteluihin ja uudelle hallituskaudelle vuosiksi 2023-2027. 

AMKE ry esittää lausumissaan seuraavaa:

Ammatilliseen koulutukseen kohdistuu paljon kehittämisodotuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi järjestäjärakenteeseen, rahoitukseen, koulutuksen vaikuttavuuteen, opintojen toteutukseen, jatko-opintovalmiuksia tai tutkintojen rakentumiseen esitetyt muutostarpeet. 

Ammatillista koulutusta tulee kehittää yhteiskunnan ja työelämän tarpeista. Ammatillisen koulutuksen järjestäjät sitoutuvat kehittämistavoitteisiin, kun se on perusteltua, pitkäjänteistä sekä ammatillisen koulutuksen kokonaisuus huomioon ottavaa. 

Ammatillista tulee kehittää tieto- ja tutkimusperusteisesti. Koulutuksen vaikuttavuuden arvioinnin pohjaksi ei riitä pelkät tilastot, vaan taustana tulee olla tieto vaikuttavuuteen liittyvistä syistä ja seurauksista.

Lausumat ovat luettavissa tarkemmin AMKEn verkkosivujen uutisesta (amke.fi)

Ammatillisen osaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry on koulutuksen järjestäjien edunvalvoja, jonka toiminnan ytimessä on yhteiskunnallinen vaikuttaminen. Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian johtaja Tuula Antola on AMKE ry:n hallituksen jäsen. 

Yhdistyksen 85 jäsentä ovat kunnallisia ja yksityisiä, monialaisia ja erikoistuneita koulutuksen järjestäjiä. Jäsenet kouluttavat  98 prosenttia ammattiin opiskelevista aikuisista ja nuorista.  

Takaisin ylös

Lisätietoja antaa

Tagit:
Uutinen
Ammattitaito
Johtaminen