Ajankohtaiset

Amiko ja Omnia edistävät opiskelijoiden työllistymistä

Amiko järjesti opiskelijoille Teamsissa virtuaalisen valmennustilaisuuden ja rakensi omille verkkosivuilleen Omnian opiskelijoille työnhakusivuston. Korona-aikana työllistyminen on monesti haasteellista erityisesti ensimmäiseen työpaikkaan, ja tällä tavoin edistettiin opiskelijoiden työmarkkinoille pääsyä ja tuettiin työhakemuksen teossa.

Yhteyspäällikkö Tom Knaster Amiko Oy:stä näkee oppilaitosyhteistyön merkittävänä työllistymisen mahdollistajana. Samalla opiskelijoiden odotuksiin ja näkemyksiin tämän päivän työmarkkinoista pystytään vastaamaan kiinteässä vuorovaikutuksessa oppilaitoksen kanssa.

"Meille on tärkeää luoda työmahdollisuuksia opiskelijoille, jotta he saavat tärkeää osaamista tulevaisuutta varten. Teimme nyt pilottihankkeen, mutta uskon, että saatujen kokemusten myötä jatkamme myös tulevana lukuvuonna", Knaster toteaa.

Luontevaa yhteistyötä

Omniassa pilotista vastaavana toimi Leppävaaran yksiköstä koulutuspäällikkö Heikki Alakiikonen.

"Amikon kanssa yhteistyö oli hyvin luontevaa ja helppoa. Tämä siksi, että he itse olivat erittäin aktiivisia. He ottivat minuun ensimmäisen kerran yhteyttä ja siitä se lähti. Kävimme muutaman puhelinkeskustelun ja sitten Teams-kokouksen isommalla joukolla. Tästä sitten kehkeytyi ajatus pitää myös opiskelijatilaisuus Teamsissä", Alakiikonen summaa yhteistyötä.

Amiko on kotimainen henkilöstövuokraukseen erikoistunut henkilöstöpalveluyritys, jonka kautta 1500 ihmistä saa vuodessa uudet työkaverit.

Amiko Group auttaa yrityksiä kaikessa työelämään ja henkilöstöön liittyvässä. Se tarjoaa kattavat rekrytointipalvelut, soveltuvuus- ja henkilöstöarvioinnit, työkykypalvelut sekä palkanlaskenta- ja tilitoimistopalvelut, ohjelmistopalvelut sekä merenkulun miehityspalvelut.

Lisätietoja antaa
Heikki Alakiikonen
Koulutuspäällikkö
0468515164
Heikki.Alakiikonen@omnia.fi