Ajankohtaiset

Ajoneuvojen lommoja korjaavaa perinnetekniikkaa koulutettiin opettajille ja opiskelijoille

Incar Academy järjesti erityiskoulutusta perinteisestä PDR-tekniikasta, jolla voidaan korjata helposti pieniä vaurioita ajoneuvojen ulkopuolisissa osissa. Tiivis joukko autokorinkorjaaja-opiskelijoita ja alan opettajia saivat koulutuspäivien aikana perusteet oikaisutöiden suorittamiseen tekniikan avulla.

Koulutukseen pääsi mukaan muutama opiskelija, joille tilaisuus oli palkinto kiinnostuksesta ja ahkeruudesta opinnoissa. Autokorinkorjaajien opettaja Kari Paanasen mukaan jatkossa Omniastakin löytyy tekniikkaa varten tarvittavat välineet.

Aleksi Mastosalo harjoittelemassa PRD-tekniikkaa

Yksi osallistujista oli perustutkinnosta neljä vuotta sitten valmistunut ja nyt ammattitutkintoa opiskeleva Aleksi Mastosalo. InCarilla valmistumisesta lähtien työskennellyt Mastosalo kertoi tekevänsä mielellään myös tällaista käsityötä, vaikka isot projektit ovat enemmän oma juttu.

PDR-tekniikka itsessään on julkaistu Yhdysvalloissa jo 60 vuotta sitten ja sillä on pitkät perinteet myös Euroopassa käsityöläisammattina. Tekniikka onkin nykypäivän mittakaavassa hidasta ja aikaa vievää hifistelyä, mutta huimasti halvempi ja liiketoiminnallisesti kannattava tapa korjata lommoja. Kun maali ei rikkoonnu, säästytään kalliilta maalaukselta, kertoo kouluttaja Riku Kangastie.

Lisätietoja antaa
Matti Rämö
Opettaja
0503894108
Matti.Ramo@omnia.fi