Ajankohtaiset

On aika toimia tapaturmien estämiseksi

Turvallisuus on meille Omniassa tärkeää, ja jokaisella kuukaudella on oma turvallisuusteemansa. Turvallinen ja hyvinvoiva Omnia 2020 –suunnitelmassa marraskuussa kiinnitämme erityistä huomiota tapaturmiin.  Tämä ei ole sattumaa, sillä Tapaturmapäivänä vuosittain tuodaan esiin tapaturmien ennaltaehkäisyn tärkeyttä.  

tapaturmapäivän logo Tapaturmapäivä pe 13.päivä 2020.

Suuri osa tapaturmista olisi estettävissä. Nyt on aika toimia!

Havaitsitko turvallisuuspuutteen tai ongelman? Pyydämme kaikkia omnialaisia kiinnittämään huomiota turvallisuuteen ja ilmoittamaan havaituista turvallisuuspoikkeamista. Ilmoita turvallisuushavainnoistasi meille, niin asiaan voidaan vaikuttaa. Mikäli huomaat jotakin, mistä on syytä ilmoittaa, voit tehdä turvallisuuspoikkeamailmoituksen ja saat lisätietoa turvallisuudesta Omniassa sivuiltamme.

Tapaturmien ja muiden ei-toivottujen tapahtumien syntyminen voidaan estää, kun puutteet ja ongelmat poistetaan turvallisuushavaintojen perusteella. Turvallisuushavaintoja tekemällä voit kehittää työpaikan tai oppilaitoksen turvallisuutta.

Paranna kotisi turvallisuutta tarkistuslistan avulla

Kodin turvallisuuden tarkistuslistat auttavat huomaamaan ja huomioimaan kotona asioita, joita ylläpitämällä tai muuttamalla voit pienentää kotona tapahtuvien tapaturmien riskiä.

  • Sanotaan, että palovaroitin on halpa henkivakuutus. On se, kunhan toimintakunnosta pidetään huolta.
  • Palovaroittimen testaaminen on yksinkertaista: Jos nappulasta painaa ja palovaroittimesta kuuluu ääni, asia on kunnossa. Testi kannattaa myös toistaa muutaman viikon kuluttua.
  • Erilaiset laitteet voivat olla alttiita vioille, jotka taas voivat aiheuttaa vahinkoa. Ethän käytä rikkinäisiä laitteita ja pidät huolta laitteiden kunnosta. Tutustuthan lisäksi laitteiden oikeaoppiseen käyttöön.
  • Liesi ja varsinkin sen käyttö on kodin paloturvallisuuden heikoin lenkki. Kolmannes kotien tulipaloista aiheutuu siitä, että lieden päällä on tavaraa tai liesi jätetään päälle ilman valvontaa.
  • Kompastelut kuuluvat suomalaisten yleisimpiin tapaturmiin. Niiden riski vähenee, kun tavarat laitetaan paikoilleen. Pimeällä ulkona liikuttaessa tarvitaan valoa ja liukkaalla kelillä muistathan pitävät kengät.
  • Muistathan myös heijastimen, jotta näyt liikenteessä muillekin nyt pimeänä vuodenaikana.

palovaroitin.

Lisätietoa Tapaturmien ehkäisystä Tapaturmapäivän verkkosivuilta Kotitapaturma.fi.

Tapaturmapäivä Twitterissä ja Facebookissa.

Pian Tapaturmapäivän jälkeen koittaa Paloturvallisuusviikko. Viikon teemana on läheisten paloturvallisuudesta huolehtiminen. Mittaa  paloturvallisuusosaamisesi.

Lisätietoja antaa
Mia Kivelä
Työsuojelu- ja turvallisuuspäällikkö
0468515041
Mia.Kivela@omnia.fi