Ajankohtaiset

On aika juhlia valmistuvia, koronasta huolimatta ja juuri sen vuoksi!

Syyslukukausi lähenee loppuaan. Monille opiskelijoille se tarkoittaa opintojen päättymistä ja valmistumista. Koronaepidemia on hankaloittanut monin tavoin opiskelua ja valmistumista sekä aiheuttanut epävarmuutta tulevaisuuteen. Kaiken lisäksi perinteisiä juhlia ei saa järjestää.

Meidän ihan jokaisen pitääkin osaltamme huomioida ja juhlistaa lukukauden päättymistä ja valmistuvia kaikilla tilanteen mahdollistamilla tavoilla. Tämä on heille, mutta myös kaikille oppimisen ja valmistumisen mahdollistajille äärettömän tärkeää. 

”Elämä on jatkuvaa oppimista ja uuden osaamisen hankkimista. Vaikka osaamista pitää muuttuvassa maailmassa jatkuvasti kehittää, niin tutkintotodistus on koko loppuelämän arvopaperi. Se avaa tärkeitä ovia eivätkä ne mene koskaan vanhaksi. Valmistuminen tällä elinikäisen oppimisen polulla onkin sellainen kohokohta, joka ansaitsee sille kuuluvan huomion!”

Näillä sanoilla olen jo useamman vuoden aloittanut puheeni valmistuville opiskelijoille, valmistuvien läheisille sekä henkilöstölle. Nämä tärkeät sanat saan sanoa taas Omnian Itsenäisyyspäivän aatonaaton virtuaalisissa ylioppilasjuhlissa. Juhlassa tullaan lakittamaan 46 uutta ylioppilasta. Heistä lukion päättötodistuksen perusteella valmistuvia on 17 ja ammatillisen tutkinnon perusteella valmistuvia on 29.

Korkeakoulujen opiskelijavalintauudistus on vahvistanut tutkintotodistusten merkitystä. Myös ammatillisen tutkinnon todistus huomioidaan tauon jälkeen opiskelijavalinnassa, joka on erittäin merkittävä asia. Tällä on vaikutusta myös opiskelijoiden motivaatioon tavoitella parempia arvosanoja. Ainakin Espoon aikuislukion aineopiskelijoiden määrä on Omniassa kasvanut merkittävästi. Tutkinnon täydentäjiä ja/tai korottajia oli syksyn kirjoituksissa 65, kun vastaava luku pari vuotta sitten oli 21.

Omnia haluaa olla vastuullinen edelläkävijä. Opiskelijoille halutaan tarjota mahdollisuuksia osallistua, oppia ja edetä omista lähtökohdistaan, on sitten kyse koulutus- tai urapolusta tai elämästä yleensä. Aikuislukiossa ei ole keskiarvorajoja ja myös aikuislukion toimintakulttuuri tukee mitä parhaiten tätä tavoitetta. Mieltä lämmittääkin aikuislukion opiskelijan tänä syksynä antama palaute: ”Opettajat ovat motivoituneita ja halukkaita auttamaan saadakseni hyviä arvosanoja yo-kokeista.”

Aikuislukiossamme Omniassa, kuten kaikissa Suomen lukioissa laaditaan parhaillaan uutta opetussuunnitelmaa. Tavoitteenamme on, että se tukee aikaisempaakin paremmin opiskelijoiden yksilöllisiä tarpeita ja tavoitteita.

Lämpimimmät onnitteluni kaikille valmistuville ja tervetuloa takaisin opiskelemaan, kun on aika oppia uutta tai vaihtaa uralla suuntaa. 

Onnittelut ja kiitokset henkilöstölle ja valmistuvien läheisille! Niin moni valmistuminen on mahdollistunut juurikin teidän välittämisenne ja tukenne ansiosta ❤

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!

Maija Aaltola
rehtori, Omnia

Lisätietoja antaa
Maija Aaltola
Rehtori
0503849354
Maija.Aaltola@omnia.fi