Ajankohtaiset

Afrikan ja Lähi-Idän maiden suurlähettiläät vierailivat Omniassa

Afrikan ja Lähi-Idän maiden suurlähettiläät vierailivat Omniassa huhtikuun lopussa. Suurlähettiläät tutustuivat ammatilliseen koulutukseen ja Omniaan lounaan ja toiminnan esittelyn merkeissä.

Ohjelmassa oli koulutuskuntayhtymän johtajan Sampo Suihkon pitämän Omnia Koulutuksen esittelyn lisäksi koulutusviennin ja Omnia Education Partnershipin toiminnan esittelyä sekä tutustuminen kestävän kehityksen Omnia Shopiin. Lisäksi suurlähettiläät pääsivät tutustumaan viherrakentamisen opetustiloihin.

Ulkoministeriön osastopäällikkö Leena-Kaisa Mikkola toteaa, että monissa maissa laadukas ammattikoulutus on vasta kehittymässä tai sitä ei ole lainkaan.

”Ammattikoulutus on kuitenkin monille kehittyville maille tärkeä koulutussektori, koko yhteiskuntaakin ajatellen. Suomessa on hyvä ja toimiva koulutus, jota on hyvä esitellä muillekin.”, hän sanoo.

Mikkola toteaa, että vierailut antavat suurlähettiläille näkökulmaa Suomen toimivaan ja tasa-arvoiseen koulutusjärjestelmään.

”Vierailijoita ihastutti Omniassa muun muassa koulun sisustus ja monipuolisuus, mutta ehkä aivan erityisesti ravintola Henricuksen iloinen ja taitava nuori henkilökunta. Opiskelijoiden valmistama lounas päättyikin aplodeihin.”, Mikkola kuvailee.

Omniaan on tehty vuonna 2018 jo 30 kansainvälistä vierailua. Vierailijoita on ollut 350 henkilöä. Vierailujen määrä on viime vuosina kasvanut lähes räjähdysmäisesti. Vuoden 2016 aikana vierailuja toteutettiin Omniassa 16 kappaletta, kun niitä vuonna 2017 oli 51. Vuonna 2017 Omniaan tutustui yhteensä noin 600 henkilöä eri kansainnvälisten vierailujen aikana.