Edut ja alennukset työväenopiston kursseilla

Työväenopiston kursseista voit saada myös alennuksia. Tutustu avustuksiin ja alennusmahdollisuuksiin.

Opintoseteliavustus OPH-kursseilla  

Kursseilla, joilla on OPH-tunnus, voi saada Opetushallituksen opintoseteliavustusta. OPH-hinta kerrotaan kurssikuvauksessa.   

 Opintoseteliavustus on tarkoitettu maahanmuuttajille, työttömille, yli 63-vuotiaille, eläkeläisille ja henkilöille, joilla on oppimisvaikeuksia. Edellytyksenä on, että osallistuu kurssille säännöllisesti.   

Jos osallistut opetustunneille vähemmän kuin 66 %, sinun pitää maksaa jälkikäteen koko kurssimaksu.  

OPH-kursseille voi osallistua kaikki, mutta jos et kuulu avustuksen kohderyhmään, sinun pitää maksaa koko kurssimaksu.  

Opiskelijat otetaan ilmoittautumisjärjestyksessä, mutta maahanmuuttajien luku- ja kirjoitustaidon koulutukseen pitää hakea erikseen.  

OPH-kursseista ei saa työttömyysalennusta.  

Maksaminen työsuhde-eduilla  

Voit maksaa työväenopiston kursseja Smartumin kulttuuri- ja liikuntaseteleillä sekä -korteilla, Edenredin virikeseteleillä, Ticket Duo- ja Mind&Body -korteilla sekä Sportti- ja kulttuuripassilla. Näillä maksuvälineillä voit maksaa Espoon kaupungin yhteispalvelupisteissä. Poikkeuksena on avoimen yliopisotn kurssit, joita ei voi maksaa yhteispalvelupisteissä Smartumin seteleillä.    

Ota lasku mukaan, kun maksat. Maksuvälineet ovat henkilökohtaisia eikä niillä voi maksaa moniste-, materiaali- tai testimaksuja. Et voi maksaa kurssia näillä maksuvälineillä, jos kurssin nimen perässä on (s) tai jos lasku on siirretty perintätoimiston hoidettavaksi.  

Alennus työttömille  

Työttömät saavat 50 % alennuksen kurssimaksusta, jos maksu on yli 16 €. Alennusta ei voi saada ERI-kursseista (ERI = erikoishinnoiteltu), ruokakursseista, avoimen yliopiston kursseista, tutkintomaksuista, moniste- ja materiaalimaksuista, OPH- ja YKI-kursseista eikä suomen kielen lähtötasotesteistä.  

Työttömyys pitää todistaa ennen kurssin alkamista, yhden kerran lukukaudessa. Voit lähettää todistuksen asiakaspalveluun sähköpostitse tai postitse. Voit myös näyttää todistuksen työväenopistossa tai Espoon kaupungin yhteispalvelupisteessä. Tulosta todistus TE-toimiston sivulla www.te-palvelut.fi.