Huippuosaajapolku

Huippuosaajapolku – tähtäin tähtiin.

Tähtäätkö alasi parhaimmistoon? Omniassa voit kehittää osaamistasi aina huipulle asti: tarjoamme valmennusta osana ammatillisia opintoja, erillisessä valmennuksessa ja työelämässä. Huippuosaajapolun valinneille ja ammattitaitokilpailuissa menestyneille on työelämässä kysyntää.

Huippuosaajaksi Omniasta

Voit sisällyttää tutkintoosi 15 osaamispisteen laajuisen tutkinnon osan Huippuosaajana toimiminen, jonka ammattiosaamisen näyttö annetaan useimmiten ammattitaitoa mittaavissa kilpailuissa.

Huippuosaajapolun opinnot aloitat perehtymällä oman alasi ammattitaitokilpailuihin ja niiden kilpailutehtäviin. Tunnetuin ammattitaitokilpailu on ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja, minkä lisäksi järjestetään muitakin alakohtaisia kilpailuja. Kilpailutehtävät perustuvat ammatillisten tutkintojen perusteissa määriteltyyn kiitettävään tasoon.

Matkasi huippuosaajaksi voi jatkua myös perustutkinnon suorittamisen jälkeen. Jos suuntaat EuroSkills- tai WorldSkills-kilpailuihin, hankit lisävalmennusta suorittamalla alasi ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai niiden osia.

Taitajassa otetaan osaajasta mittaa

Huippuosaajapolun tärkeä tavoite on osallistuminen Taitaja-kilpailun semifinaaliin, johon osallistuu vuosittain lähes kaksi tuhatta nuorta osaajaa. Polun kruunaa tien selvittäminen Taitaja-finaaliin ja siellä kilpaileminen Suomen mestaruudesta. Ammattitaidon SM-kilpailussa ratkaistaan yli 40 ammattitaitolajin suomen mestaruudet.

Jokavuotinen Taitaja on Suomen merkittävin ammatillisen koulutuksen tapahtuma, sekä näyteikkuna ammatilliseen koulutukseen.

Lisätietoja antaa
Terho Moisio
Kehittämispäällikkö
050-5522501
terho.moisio@omnia.fi