Kuka voi opiskella aikuislukiossa?

Täältä löydät tietoa lukio-opiskelun ikärajasta ja keskeytyneiden lukio-opintojen jatkamisesta aikuislukiossa.

Espoon aikuislukiossa voivat opiskella 18-vuotiaat perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän suorittaneet. Alle 18-vuotiaat voivat opiskella yksittäisiä kursseja.

Jos olet alle 18-vuotias ja haluat opiskella Espoon aikuislukiossa, toimita rehtorille vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä on asiantuntijan, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan, lausunto perusteesta. Tällaisia perusteita ovat esimerkiksi sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat.

Päivälukiosta aikuislukioon

Mikäli olet keskeyttänyt opintosi päivälukiossa ja tulet jatkamaan opintoja aikuislukioon, hyväksiluetaan aiemmin suorittamasi kurssit. Tuo opinto-ohjaajalle todistus aiemmista päivälukio-opinnoistasi. Päivälukiossa suorittamistasi kursseista hyväksytään aikuislukion opetussuunnitelmaa vastaavat kurssit. Hyväksiluvussa ei hyväksytä nelosia eikä mm. harvinaisempia kieliä, jos niistä on suoritettu alle kolme kurssia.

Sinulle lasketaan suhdeluku, jonka mukaan sinun on suoritettava kursseja aikuislukiossa, eli esimerkiksi, jos päivälukio-opinnoistasi puuttuu 1/3 kursseista, opiskelet vastaavassa suhteessa kursseja aikuislukiossa.

Lisätietoja antaa
Mia Snellman
Opinto-ohjaaja
046-8771238
mia.snellman@omnia.fi
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
sonja.kurki@omnia.fi