Tietoa opiskelusta aikuislukiossa

Aikuislukio tarjoaa laajat ja monipuoliset mahdollisuudet korkeatasoisiin lukio-opintoihin

Aikuislukiossa voit suorittaa lukion koko oppimäärän, täydentää aiemmin aloittamasi lukio-opinnot loppuun tai opiskella harrastusmielessä, omaksi iloksesi, mitä tahansa kurssitarjottimella olevaa ainetta. Voit myös valmistua ylioppilaaksi suoritettuasi lukion koko oppimäärän tai ammatillisen perustutkinnon ja läpäistyäsi neljä pakollista ylioppilastutkinnon koetta.

Tukena opinnoissasi sinulla on koko aikuislukion henkilökunta. Opistoassistentit auttavat sinua toimistossa opiskelijarekisteriin ja todistuksiin liittyvissä asioissa, opinto-ohjaajat laativat kanssasi opintosuunnitelman, seuraavat opintojesi etenemistä kanssasi ja ottavat vastaan ilmoittautumisia yo-kirjoituksiin. Rehtorit ovat apunasi esimerkiksi yo-kokeisiin liittyvissä asioissa. Mukavat ja ammattitaitoiset opettajamme antavat laadukasta opetusta ja ohjeistavat sinua oman oppiaineensa kurssien suorittamisessa.

Ylioppilastutkinnon ja oppimateriaalien sähköistymisen myötä suosittelemme jokaiselle lukio-opiskelijalle oman kannettavan tietokoneen hankkimista. Kurssikokeissa voidaan käyttää samaa sähköistä yo-koeympäristöä kuin ylioppilaskokeissa ja harjoitella oman päätelaitteen sekä sähköisen materiaalin käyttämistä. Lisää ohjausta saat Tietotekniikan peruskurssilla (TT00) ja Tietotekniikan sovelluksia (TT01) -kurssilla. Lisätietoa: PDF iconOhje sähköisen ylioppilaskokeen päätelaitteesta