Ilmoittautuminen aikuislukion opiskelijaksi

Jos olet uusi opiskelija, ilmoittaudu ensin aikuislukioon opiskelijaksi. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille.

Aikuislukion opiskelijaksi ilmoittautuminen

Kaikkien uusien opiskelijoiden on ensin ilmoittauduttava opiskelijoiksi, myös verkko- tai monimuotokursseille tulevien.

Jos olet aikaisemmin opiskellut Espoon aikuislukiossa, älä ilmoittaudu opiskelijaksi uudelleen vaan tarkista henkilötieto/läsnäolo -ilmoitus Wilmassa. Jos Wilman salasanasi on vanhentunut, vaihda se osoitteessa oma.omnia.fi (katso ohje salasanan vaihtoon). Jos et muista Wilman tunnusta tai et saa salasanaa vaihdetuksi, ota yhteyttä Espoon aikuislukion toimistoon.

Ilmoittautuminen verkossa

1. Ilmoittaudu opiskelijaksi osoitteessa https://wilma.omnia.fi/browsecourses.

2. Jos tavoitteenasi on suorittaa aikuislukion oppimäärä ja/tai ylioppilastutkinto, sovi aika opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaajat auttavat tutkinto-opiskelijoita opintosuunnitelman tekemisessä sekä hyväksilukevat aiemmat lukio-opinnot.

3. Tule koulun toimistolle näyttämään henkilöllisyystodistus, ja ota mukaan alkuperäinen todistus aiemmista opinnoistasi.

Lukioon ilmoittautumisen jälkeen saat ilmoittamaasi sähköpostiin viestin, jossa on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan osoitteessa https://oma.omnia.fi/. Mikäli aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ota yhteys aikuislukion toimistoon. Tämän jälkeen voit ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa.

Paikan päällä ilmoittautuminen

Jos aiot suorittaa koko aikuislukion oppimäärän ja/tai ylioppilastutkinnon, voit tulla ilmoittautumaan myös paikan päälle Espoon Tapiolaan, osoitteeseen Itätuulentie 1 ti 28.3.2017  klo 14-17 (5. jakso 10.4.-4.6.2017).

Ota mukaan kopio viimeisestä koulutodistuksestasi. 

Ilmoittautuminen paikan päällä lukuvuodelle 2017-18 jaksolle 1 ( jakso 28.8.-22.10.17):

viikolla 32 ti 8.8. ja ke 9.8. ja to 10.8. klo 13-17
viikolla 33 ti 15.8. ja ke 16.8. ja to 17.8. klo 13-17
viikolla 34 ma 21.8. ja ti 22.8. ja ke 23.8. klo 13-17

Lukio-opiskelijoiden infopäivä on to 24.8.

 

Voit kuitenkin aina ilmoittautua uudeksi opiskelijaksi myös Wilmassa.  

Verkkokursseille ja monimuotokursseille ilmoittautuminen

Sekä monimuoto-opiskelun kursseille että verkkokursseille voit ilmoittautua etukäteen Wilman kautta. Kirjautumalla Moodleen pääset kurssien työtilaan. Moodleen käyvät samat tunnukset kuin Wilmaan ja sähköpostiin.

Verkkokurssit esim. TE01v

Verkkokurssit ovat koko lukuvuoden pyöriviä kursseja, joille voit itse ilmoittautua missä vaiheessa lukuvuotta tahansa (kuitenkin ennen vappua). Lähikertoja ei ole, eikä suoritusta ole sidottu mihinkään jaksoon. Suoritat aikuislukiolla ainoastaan kurssikokeen koeviikolla opettajan Moodlessa ilmoittamana ajankohtana. Aloittaa voit milloin tahansa ja teet kurssin osasuoritukset viimeistään jakson loppuun mennessä.

Ilmoittaudu verkkokursseille näin:

1. Ilmoittaudu kurssille ensin Wilmassa

2. Valittuasi verkkokurssin kirjaudu Moodleen ja itserekisteröidy kurssille. Tai klikkaa Moodlessa kurssin työskentelyalue auki --> olet kurssilla.  Tutustu kurssin suoritusohjeisiin! 

Voit tulla kurssille itserekisteröitymällä, vaikket olisi etukäteen pystynyt ilmoittautumaan kurssille Wilmassa. Muista ilmoittautua kurssille myöhemmin.

3. Mikäli et suoritakaan kurssia, muista poistaa itsesi kurssilta.

Monimuoto-opiskelun kurssit esim. wUE03

Monimuoto-opiskelun kurssit on sidottu tiettyyn jaksoon, ja niissä on kolme lähiopetuskertaa iltaisin sekä työskentelyä Moodlessa. Katso lähiopetustuntien ajankohdat. 

Ilmoittaudu monimuoto-opiskeluun näin:

1. Ilmoittaudu kurssille Wilman kautta ennen jakson alkua.

2. Käy Moodlessa, jotta järjestelmä tunnistaa sinut.

3. Opettaja lähettää Wilmassa ilmoittautuneille kurssiavaimen. Mikäli opettaja ei käytä kurssiavainta, ilmoittaudu kurssille Moodlessa Itserekisteröinnillä.

4. Tule monimuoto-opiskelun ensimmäiselle lähikerralle. Tällöin saat tarvittaessa lisäohjeita ja kurssiavaimen, mikäli et tätä ennen ole onnistunut kurssille ilmoittautumisessa.

Lisätietoja

Espoon aikuislukion toimisto

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi