Aikuislukiokoulutus

Jos olet kiinnostunut lukio-opinnoista, meillä on siihen monia vaihtoehtoja. Voit opiskella yksittäisiä aineita, kirjoittaa ylioppilaaksi tai täydentää aiempia opintojasi. Kursseja voit suorittaa aamulla, päivällä tai illalla, lähiopetuksessa tai verkossa. Verkkokursseja voit aloittaa milloin vain.

Lukio-opinnoilla vahvistat myös mahdollisuuksia menestyä jatko-opinnoissa ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Meillä voit valmentautua pääsykokeisiin esimerkiksi fysiikan, kemian, matematiikan tai biologian kursseilla. Tai miten olisi espanjan, italian, saksan, venäjän tai ranskan opinnot? Kielten kursseja on sekä vasta-alkajille että edistyneemmille.

Tervetuloa lukion kursseille!

Katso aikuislukion tarjontaa suoritusvaihtoehtoineen.

Ilmoittaudu kursseille Wilmassa. Jos olet uusi opiskelija, ilmoittaudu ensin Espoon aikuislukion opiskelijaksi.

Lue opiskelijoiden kokemuksia aikuislukion opinnoista.

Espoon aikuislukiossa voivat opiskella 18-vuotiaat perusopetuksen tai vastaavan oppimäärän suorittaneet. Alle 18-vuotiaat voivat opiskella yksittäisiä kursseja aineopiskelijana.

Jos olet alle 18-vuotias ja haluat opiskella Espoon aikuislukiossa, toimita toimialarehtorille vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä on asiantuntijan, kuten sosiaaliohjaajan, kuraattorin, lääkärin tai vastaavan hoitavan henkilökunnan, lausunto perusteesta. Tällaisia perusteita ovat esimerkiksi sosiaaliset, terveydelliset tai taloudelliset syyt, kuten työssäkäynti ja lastenhoito-ongelmat.

Mikäli olet keskeyttänyt opintosi päivälukiossa ja tulet jatkamaan opintoja aikuislukioon, hyväksiluetaan aiemmin suorittamasi kurssit. Tuo opinto-ohjaajalle todistus aiemmista päivälukio-opinnoistasi. Päivälukiossa suorittamistasi kursseista hyväksytään aikuislukion opetussuunnitelmaa vastaavat kurssit. Hyväksiluvussa ei hyväksytä nelosia eikä mm. harvinaisempia kieliä, jos niistä on suoritettu alle kolme kurssia.

Sinulle lasketaan suhdeluku, jonka mukaan sinun on suoritettava kursseja aikuislukiossa. Esimerkiksi, jos päivälukio-opinnoistasi puuttuu 1/3 kursseista, opiskelet vastaavassa suhteessa kursseja aikuislukiossa ennen päättötodistuksen saamista.

Aikuislukion toimisto

Aikuislukion toimisto on poikkeuksellisesti kiinni perjantaina 5.5.2017.

Itätuulentie 1
Espoo
puh. 040 126 7401
espoon.aikuislukio(at)omnia.fi

Tarkemmat yhteystiedot ja aukioloajat

Opinto-ohjaajien yhteystiedot

Opettajat