Koulutus ja talous – AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivät 2018 Omniassa

Tutkimuspäivien teemana on koulutus ja talous.

Aika 28.-29.11.2018

Paikka Omnia, Kirkkokatu 16 B, Espoon keskus

Järjestäjät Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnia, Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ryEspoon kaupunki ja Kansallinen koulutuksen arviointikeskus (Karvi)

Suomalainen työelämä ja ammatillinen koulutus elävät historiallisesti suurinta murroskauttaan ja aikuiskasvatuksen tutkimus taistelee elintilastaan tutkimusrahoituksen viidakossa. Tulevia työelämän osaajia on koulutettava digitaaliset tietojärjestelmät ja teknologiat hallitseviksi, sisäisiksi yrittäjiksi. Sosiaalinen media avaa ja arvioi koulutusinstituutiot kaikille avoimeksi keskustelufoorumiksi. Ammatillisten oppilaitosten edellytetään avaavan ovensa kaikille ja olevan avoinna 24/7.

Eri koulutusasteita koskettaneet uudistukset ovat herättäneet julkista keskustelua, millainen vaikutus talousleikkauksilla on tasa-arvoisena ja kansainvälisesti laadukkaana pidettyyn suomalaiseen koulutusjärjestelmään. Kuinka koulutuksen taloudellisen tehokkuuden hakeminen vaikuttaa oppimistuloksiimme, pedagogisiin opetusratkaisuin tai oppilaitosten käytännön työhön? Etenemmekö radikaalissa koulutusuudistuksessa turvalliseen suuntaan ja säilyykö optimistinen asenteemme korkeatasoiseen opiskeluun, opettamiseen ja tutkimukseen vielä tuleville sukupolville? Miten turvataan ammattikasvatuksen ja elinikäisen oppimisen tutkimuksen asema tulevaisuudessa?

Näihin kriittisiin kysymyksiin haetaan vastausta seuraavilta AMK- ja Ammatillisen koulutuksen tutkimuspäiviltä, johon kaikkien oppilaitosmuotojen tutkijat ja opettajat ovat tervetulleita. Omnia yhdessä Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n, Espoon kaupungin ja Kansallisen koulutuksen arviointikeskuksen kanssa haluaa lähentää teoriaa ja käytäntöä toisiinsa ja toimii vuoden 2018 AMK- ja ammatillisen koulutuksen tutkimuspäivien järjestäjänä. Ohjelmassa on tarjolla värikäs kimara tutkimusta ja kehittämistä - lähellä työelämää.

   Ammatillisen koulutuksen tutkimusseura OTTU ry:n logo   Espoon seudun koulutuskuntayhtymä Omnian logoEspoon kaupungin logo   

Lisätietoja antaa
Tarja Lang
Tutkimuspäällikkö
0505771723
Tarja.Lang@omnia.fi