Tutkimustoiminta

Edistämme tutkimusta osana elinikäistä oppimista.

Haluamme olla tekemässä ja edistämässä kansallista sekä kansainvälistä ammatti- ja aikuiskasvatuksen tutkimusta yhteistyössä tutkijoiden, korkeakoulujen, tutkimuslaitosten sekä tiedeyhteisöjen kanssa.
Omniassa on aikuiskoulutuksen ja yrittäjyyden monialaista osaamista, jolle tutkimus-, kehittämis- ja innovointitoiminta rakentuu.

Uudistuvaa elinikäistä oppimista

Omnia on monialainen oppilaitos, jonka tutkimustoiminta tukee tulevaisuuden pedagogisia ratkaisuja ja oppimisympäristöjen rakentamista. Tutkimustoiminnan painopisteitä ovat:

  • Ammatti- ja aikuiskasvatuksen tutkimusverkostot
  • Tutkimuslupakäytännöt
  • Tutkimusyhteistyö ja –kumppanuudet kotimaassa sekä ulkomailla
  • Omnian sisäinen tutkimus ja ohjaustuki
  • Tutkimusperusteinen pedagoginen kehittäminen ja ennakointi

Toimimme erilaisissa moniammatillisissa asiantuntija- ja tutkijaverkostoissa, jotka edistävät tutkimuslähtöistä oppimista, innovointia ja kehitystyötä.

Omnia Koulutuksen tutkimustoiminnan tavoitteet 2017

  • Omnia Koulutuksen pedagogiselle kehittämiselle haetaan voimaa tutkimustoiminnalla. Ammatti- ja aikuiskasvatuksen tutkimuslupaprosessi on osa palvelutoimintaa. Jokainen myönnetty tutkimuslupa liittää Omnia Koulutuksen osaksi tutkimus- ja kehittämisyhteisöjä ja tuottaa uutta tutkimuspohjaista tietoa.
  • Koulutuksen ennakointi ja tutkimustieto kulkevat käsi kädessä. Kartoitetaan Omnia Koulutuksen ennakointitiedon ja tulevaisuuden signaalien kannalta keskeiset, eri tasoiset verkostot ja kumppanuudet. Määritellään yhteistyömuodot ja tavoitteet ennakointisuunnitelmassa. Kaupunkitutkimuksen megatrendit yhdisterään aikuiskoulutuksen tulevaisuuden suureen kuvaan.
  • Omnia Koulutus yhdistää tutkimuksen käytännön opetukseen ja kehitystyöhön. Käynnistämme vuosittaisen TOO@–tutkimusseminaarisarjan, herätämme keskustelua ja edistämme tutkivaa otetta opettamiseen sekä oppimiseen. Tutkimus Osana Omniaa (TOO@) –tutkimusseminaarin debyytti marraskuussa 2017. Tapahtumassa esittelemme ja käymme dialogia meneillään olevista Omnialle tärkeistä tutkimus- ja kehittämishankkeista.

Kutsumme yhteistyöhön – ota yhteyttä!

Lisätietoja antaa
Tarja Lang
Tutkimuspäällikkö
050-5771723
tarja.lang@omnia.fi