Omnia AI Lab

Digitaalisen yhdenvertaisuuden kiihdyttämö.

Tekoäly on uusi kansalaistaito. Jokaisella on oikeus saada riittävät tiedot ja osaaminen yhteiskunnan toimintaan osallistumiseen tekoälyaikana. Ministeri Lintilän sanoin: ”Meidän on demokratisoitava tekoälyosaaminen ja -taidot osaksi koko yhteiskuntaa: kouluihin, koteihin, työpaikoille – kaikkialle sinne, missä ihmiset ovat.”

Espoossa onnistutaan niissä asioissa, joissa asukkaat, yritykset ja yhteisöt osallistuvat yhteisten haasteiden ratkaisemiseen. Omnia AI Lab yhdessä osallistujien ja yhteistyökumppanien kanssa innovoi ja kokeilee keinoja, joilla tekoälyn kansalaistaidot mahdollistetaan kaikkien saataville. Kokeiluihin osallistuvien erilaiset taustat kiihdyttävät oppimista, joka tapahtuu innovoimalla ja luomalla uutta.

Digitaalinen yhdenvertaisuus on osa yhteiskuntavastuuta. Yrityksillä taas on paljon yhteiskuntavastuuseen liittyviä tavoitteita. Omnia AI Labin toimintatapa tarjoaa yrityksillekin uuden tavan toteuttaa yhteiskuntavastuuta. Digitaaliseen tasa-arvoisuuteen voidaan vaikuttaa myös tällä tavoin.

Omnia AI Lab on Espoon vastaus tekoälyn tuoman sosiaalisen inkluusion ja digitaalisen yhdenvertaisuuden haasteeseen. Se on Espoon kaupungin aloitteesta v. 2017 käynnistetty digitaalisen yhdenvertaisuuden kiihdyttämö, jossa eri elämäntilanteissa olevat oppijat voivat päivittää tekoälyosaamista matalan kynnyksen periaatteella. AI Lab on tekoälyn soveltamisen edelläkävijä.  

Saapumisohje

Huom. AI Lab on siirtynyt etätoimintaan toistaiseksi alkaen 16.3.2020.

Omnia AI Lab:in osoite on Sähkömiehentie 4 G, Espoo, käynti sisäpihalta, Puumiehenkujan puolelta.

Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee hyvin paikalle. Metrolla päätepysäkki on Aalto yliopisto. Bussilinjat:

  • 550 Itäkeskus (M) - Leppävaara, Aalto-yo (M) - Westend
  • 551 Pasila, Meilahti, Aalto-yliopisto (M) - Tapiola (M)
  • 552 Malmi - Maunula - Munkkiniemi - Otaniemi
  • 555 Lauttasaari (M) - Aalto-yliopisto (M) - Leppävaara - Martinlaakso

Katso osoite Reittioppaassa.

Jos saavut omalla autolla, sisäpihalla paikoitus vain Aalto-yliopiston luvalla.  Lähimmät pysäköintipaikat löytyvät talon toiselta puolelta Terveystalon vierestä Sähkömiehentieltä. Katso lisäksi PDF iconOtaniemen asiakaspaikoituskartta.

Omnia AI Lab mukana järjestämässä Tekoälyrekka-kiertuetta

Omnia ja yhteistyökumppanit rakensivat yhdessä Tekoälyrekan, joka tuo kiertueellaan tekoälyn lähellesi. Lue lisää Tekoälyrekasta ja kiertueesta.

Lisätietoja antaa
Heidi Rajamäki-Partanen
Innovaatiojohtaja
0401267182
Heidi.Rajamaki-Partanen@omnia.fi
Timo Witikainen
Kehittämispäällikkö
0401267417
Timo.Witikainen@omnia.fi