Omnia AI Lab

Digitaalisen yhdenvertaisuuden kiihdyttämö.

Espoo-tarinaan on kirjattu keskeiseksi tavoitteeksi, että arki sujuu ja asukkaat osallistuvat aktiivisesti palvelujen kehittämiseen. Yhteiskunnan toimintaan osallistuminen osaavana jäsenenä ja sen kehittymiseen vaikuttaminen vahvistavat yksilön elämän merkityksellisyyden kokemista. Osallistumisen mahdollistavien taitojen hallinta sytyttää ja ylläpitää halua, intoa ja tahtoa toimia aktiivisesti. 

Tekoäly on tulevaisuudessa osa jokaisen espoolaisen arkea. Ihmisen ja koneen yhteistyö sekä automatisoitujen palvelujen käyttö tulee olemaan kriittinen taito aktiivisen osallistumisen ja arjen sujuvuuden kannalta.

Omnia on edelläkävijä, jolla on rohkeutta kyseenalaistaa nykyistä ja tehdä asioita uudella tavalla. Tekoälyyn ja robotiikkaan liittyviä uusia taitoja tarvitaan arjessa ja työelämässä, sillä uudet teknologiat tulevat koskettamaan kaikkia Suomessa.

Käynnissä oleva neljäs teollinen vallankumous, muuttaa radikaalisti arjen ja työelämän toimintamalleja niin, että osallistumiseen, yhteiskehittämiseen ja innovointiin tarvitaan aivan uudenlaista osaamista. Uudet teknologiat ovat vielä kehitysvaiheessa ja vakiintumattomia, ja sen takia niiden vaikutukset kansalaisten arkeen ovat ennalta-arvaamattomia.

Digitalisoituva arki haastaa meistä jokaisen jo pelkästään päivittäisessä asioinnissa ja vuorovaikutuksessa. Osaamispohjaa on rakennettava yhtä matkaa teknologian kehittymisen edetessä, jotta pysymme kansakuntana kehityksessä mukana ja varmistamme ihmisten selviytymisen arjessa ja työelämässä.

Tekoäly on muodostumassa ihmisoikeuskysymykseksi ja uusiin teknologioihin perustuvien palvelujen lisääntyminen korostaa kaikille kuuluvaa yhtäläistä oikeutta käyttää niitä. Omnia AI Labissa haemme vastauksia siihen, miten varmistamme, että tekoälyn yleistyminen hyödyttää koko yhteiskuntaa eikä vain pientä teknologista eliittiä.

Digitaalisen yhdenvertaisuuden edistämiseksi innovoimme keinoja, joilla uusiin teknologioihin liittyvää osaamispohjaa voidaan lähteä rakentamaan yhdessä osallistujien kanssa. Innovoimme keinoja, joilla edistetään kansalaisten osallistumista ja osallisuutta teknologian kehittämiseen sekä sen käyttöön paremman elämän luomisessa.

Pedagoginen lähestymistapamme painottaa osallistujien arvostamista ja perustuu yhdessä tehtävään luomiseen, innovointiin ja konkreettiseen tekemiseen. Meillä on erittäin hyviä kokemuksia toimintamallista, jossa osallistujat ovat mukana aina alkuvaiheen suunnittelusta, kehittämiseen ja toteutukseen saakka.

Saapumisohje

Huom. AI Lab on siirtynyt etätoimintaan toistaiseksi alkaen 16.3.2020.

Omnia AI Lab:in osoite on Sähkömiehentie 4 G, Espoo, käynti sisäpihalta, Puumiehenkujan puolelta.

Julkisilla kulkuneuvoilla pääsee hyvin paikalle. Metrolla päätepysäkki on Aalto yliopisto. Bussilinjat:

  • 550 Itäkeskus (M) - Leppävaara, Aalto-yo (M) - Westend
  • 551 Pasila, Meilahti, Aalto-yliopisto (M) - Tapiola (M)
  • 552 Malmi - Maunula - Munkkiniemi - Otaniemi
  • 555 Lauttasaari (M) - Aalto-yliopisto (M) - Leppävaara - Martinlaakso

Katso osoite Reittioppaassa.

Jos saavut omalla autolla, sisäpihalla paikoitus vain Aalto-yliopiston luvalla.  Lähimmät pysäköintipaikat löytyvät talon toiselta puolelta Terveystalon vierestä Sähkömiehentieltä. Katso lisäksi PDF iconOtaniemen asiakaspaikoituskartta.

Omnia AI Lab mukana järjestämässä Tekoälyrekka-kiertuetta

Omnia ja yhteistyökumppanit rakensivat yhdessä Tekoälyrekan, joka tuo kiertueellaan tekoälyn lähellesi. Lue lisää Tekoälyrekasta ja kiertueesta.

Lisätietoja antaa
Heidi Rajamäki-Partanen
Innovaatiojohtaja
0401267182
Heidi.Rajamaki-Partanen@omnia.fi
Timo Witikainen
Kehittämispäällikkö
0401267417
Timo.Witikainen@omnia.fi