Kulttuuri

Kurssit

Elinvoimainen ihminen: Tunnen itseni - Voin hyvin luentosarja

Maanantai, 25. maaliskuu 2019 - 10:00
Kirkas mieli, myötätuntoinen sydän ja elinvoimainen keho. Miten voimme kouluttaa mieltä, avata sydäntä ja elävöittää kehoa? Luento on osa "Tunnen itseni - Voin hyvin" -luentosarjaa. Luennoitsija on Vapaa Tie -henkisen kasvun valmentaja. Tunnen itseni - voin hyvin -luentosarja käsittelee sitä, miten oleellista itsetuntemus on hyvinvoinnin lähteenä. Oman itsen opiskelu ei ole itsekkyyttä, vaan arvokasta tutkimustyötä, josta hyötyvät itsemme lisäksi kaikki läheisemme. Itsetuntemus on avain kohtaamiseen toisten kanssa. Itsetuntemuksen lisääminen on henkistä työtä, johon liittyy oman psyykkisen toiminnan tunteminen. Näillä luennoilla tutkimme hyvin arkisia asioita kuten sitä, miten voimme parantaa keskittymiskykyämme tai miten voimme olla huolissamme vähemmän. Lisäksi pohdimme suurempia kysymyksiä: itsen ydintä ja todellisuuden luonnetta, jotka ovat meiltä kaikilta enemmän tai vähemmän piilossa. Luennot sisältävät myös lyhyitä harjoituksia.
Kurssit

Mindfulness-jatkokurssi

Torstai, 14. maaliskuu 2019 - 17:30
Mindfulness-jatkokurssilla syvennetään kehotietoisuutta, käsitellään uusia teemoja ja vahvistetaan meditaatioharjoitusta. Jokainen kurssikerta sisältää teoriaosuuden, keskustelua ja harjoituksia. Mindfulness-jatkokurssi on tarkoitettu Mindfulness-alkeiskurssin käyneille.
Kurssit

Tunteet ja tarpeet: Tunnen itseni - Voin hyvin luentosarja

Maanantai, 11. maaliskuu 2019 - 10:00
Tunteet sitovat tai vapauttavat energiaa. Tunteet ovat väylä tarpeidemme tunnistamiseen. Tiedänkö, mitä tarvitsen? Suostunko tuntemaan kaikenlaisia tunteita? Mistä johtuu se, että välttelen tiettyjä tunteita? Miten ilmaisen tunteitani ja tarpeitani?
Kurssit

Mielenterveyden ensiapu 2

Maanantai, 11. maaliskuu 2019 - 17:30
MTEA2-kurssilla saat tietoa tavallisimmista mielenterveyden häiriöistä, niiden oireista ja kohtaamisesta sekä mielenterveyden häiriöiden ensiavusta. Kurssilla harjoitellaan puheeksi ottamista ja annetaan valmiuksia avun tarjoamiseen sekä hoitoon ohjaamiseen.
Kurssit

Aarrekartalla unelmia kohti!

Maanantai, 4. maaliskuu 2019 - 17:30
Visuaalisuudella on aivoillemme suuri merkitys. Tule tekemään unelmiesi aarrekartta tai voimakartta, joka auttaa saavuttamaan elämässäsi asioita, joista olet haaveillut ja unelmoinut. Voimaannuttava kurssi sisältää käytännön tietoa siitä, miten aarrekartta toimii.
Kurssit

Mindfulness-intensiiviperuskurssi ja kertaus

Sunnuntai, 3. maaliskuu 2019 - 10:00
Kurssi tähtää itsetuntemuksen lisäämisen kautta parempaan selviytymiseen arjen haasteissa. Kehotietoisuuden lisääminen ja mindfulness-harjoitukset tähtäävät oivallukseen hyväksyvästä läsnäolosta ja auttavat löytämään uusia voimavaroja. Kurssi sopii aloittelijoille, mutta voit tulla myös kertaamaan.