Tapahtumat

Webinaarisarja työpaikkaohjaajille

Meillä on ilo tarjota työpaikkaohjaajille maksuton webinaarisarja, jonka tavoitteena on auttaa sinua työpaikkaohjaajana kehittymään opiskelijoidemme ohjaamisessa.
Tapahtuman aika
Ti 16.3.2021 - 9:00
Ke 26.5.2021 - 15:30
Tapahtuman paikka

Toteutamme tämän webinaarisarjan yhteistyössä neljän ammatillisen koulutuksenjärjestäjän voimin: Omnia, Careeria, Ammattiopisto Live, ja Hyria.

Monimuotoinen ohjaus työpaikoilla, Omnia

Jokainen työpaikka on tavalla tai toisella monimuotoinen. Eri kulttuureista tulevien opiskelijoiden määrä oppilaitoksissa sekä työpaikoilla on lisääntynyt kovasti, etenkin pääkaupunkiseudulla. Tämä edellyttää työpaikoilta ja työpaikkaohjaajilta tietoa, taitoa, avointa mieltä sekä enemmän aikaa. Perehdytys on avainasemassa maahanmuuttajaopiskelijan ohjauksessa.

Sisällöt:

  • katsaus maahanmuuton nykytilanteeseen
  • vinkkejä työpaikkaohjaajalle monikulttuurisen opiskelijan ohjaukseen
  • arjen haasteita ja onnistumisia

Aika: 16.3.2021 klo: 14.00-15.30, kouluttaja Ulla-Maija Arminen

Itsensä johtaminen, Careeria

Työpaikkaohjaajana olet tärkeässä roolissa opiskelijan opintojen kannalta. Työpaikkaohjaajien tulisi kiinnittää huomiota myös omaan hyvinvointiin, jaksamiseen, omiin vahvuuksiin ja kehittämisen kohteisiin sekä oman työn organisointiin. Näkökulmana webinaarissa on itsensä johtaminen ja siinä kehittyminen.

Sisällöt:

  • työpaikkaohjaajan jaksaminen ja hyvinvointi
  • omat vahvuudet ja kehittämisen kohteet
  • oman työn organisointi

Aika: ti 13.4.2021 klo 9.00-10.30. Kouluttaja Lotta Allemand, Careeria

Erityistä tukea tarvitsevan opiskelijan ohjaus työpaikalla, Live

Mitä työpaikkaohjaajan tulisi toimia, kun työpaikalle oppimaan tulee erityistä tukea tarvitseva opiskelija? Millaisiin asioihin ohjauksessa tulisi kiinnittää huomiota?

Muun muassa näihin kysymyksiin Ammattiopisto Liven ammatilliset erityisopettajat Marita Kokkonen ja Mikael Pekkala johdattelevat työpaikkaohjaajia webinaarisarjan kolmannessa osassa. Webinaarissa kuullaan myös työpaikkaohjaajien sekä opiskelijoiden kokemuksia työpaikalla tapahtuvasta ohjauksesta.

Katso tallenne syksyn koulutuksesta Ammattiopisto Liven verkkosivuilta.

Tunneälykkyys ohjaustyössä ja haastavien tilanteiden kohtaaminen, Hyria

Ohjaustyö vaatii onnistuakseen monia taitoja ja arki tuo eteen haastaviakin tilanteita. Kouluttaja Heli Hajda-Kähkönen avaa tunneälykkyyttä ohjaustyössä sekä antaa keinoja kohdata vaikeitakin tilanteita.

Aika: 26.5 klo: 14.00-15.30, kouluttaja Heli Hajda-Kähkönen

Ilmoittautuminen webinaareihin