Hyppää pääsisältöön

Taitaja2023 Espoo

Tapahtuma | 08.05.2023 - 11.05.2023
Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2023 Espoo järjestetään 8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuistossa. Tapahtuman järjestämisestä vastaa Omnia.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen suurtapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat SM-mitaleista ammatillisiin perustutkintoihin perustuvissa lajeissa. Lisäksi kilpaillaan erityistä tukea tarvitsevien opiskelijoiden TaitajaPLUS-lajeissa sekä peruskoulun 7.–9-luokkien Taitaja9-kilpailussa.

Kilpailujen lisäksi tapahtuma toimii kohtaamispaikkana useille ammatillisen koulutuksen parissa työskenteleville opettajille ja asiantuntijoille, työelämälle sekä sidosryhmille. Taitaja on näyteikkuna ammatilliseen koulutukseen ja sopii erinomaisesti ammatillisesta koulutuksesta kiinnostuneelle tai ammatinvalintaa pohtivalle yleisölle.

Yhdessä työelämän ja sidosryhmien kanssa

Tapahtuman taustaorganisaationa toimii Skills Finland ry, joka luovuttaa järjestämisoikeuden vuosittain jollekin ammatillisen koulutuksen järjestäjälle. Vuonna 2023 kisajärjestelyistä vastaa Omnia. Tapahtumassa nähdään noin 50 kilpailulajia ja ammattinäytöstä sekä noin 500 kilpailijaa. Kilpailuihin odotetaan myös kansainvälisiä osallistujia. Tapahtuman toteutukseen osallistuu noin 1200 opiskelijaa ja lukuisia yhteistyökumppaneita työelämästä ja eri sidosryhmistä.

Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton

8.–11.5.2023 Tapiolan urheilupuisto täyttyy lukuisista ammattilajeista ja tapahtuman oheisohjelmasta. Taitaja2023 Espoo on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma. Kävijätavoitteemme on 75 000 – olethan yksi heistä! Tule, näe ja koe kuinka alansa parhaat näyttävät taitonsa ja kisaavat SM-mitaleista jännittävissä kilpailuissa.

Lisätietoa tapahtumasta päivittyy Taitaja2023 Espoo -tapahtuman viralliselle sivustolle (taitaja2023.fi).

Takaisin ylös
Tagit:
Kisat ja kilpailut
Ammattitaito
Kilpailutoiminta
Ammatillinen koulutus