Hyppää pääsisältöön

Omnia tekee hyvää, Roosa nauha -keräys

Tapahtuma | 13.10.2022
Osallistu Roosa nauha -hyväntekeväisyystapahtumaan ja tue samalla vuoden 2022-keräystä.

Tänä vuonna ensimmäistä kertaa Omniassa järjestämme Roosa nauha -hyväntekeväisyystapahtuman, jossa on luvassa niin koskettavia puheenvuoroja kuin ”Miltä Roosat annokset maistuvat" -jälkiruokakilpailun tulokset. 

Paikalla on myös tapahtumatori klo 16–19, jossa mukana mm. Pop-up-kahvila ja Roosa nauha -teemainen kukkatori, Robbes puutarhan hävikkiyrttejä, Steripolar. ESSY:llä myynnissä Roosa nauhoja.

Tapahtuman kuvaus

Tapahtuman aikana tutustumme syöpäpotilaan kokemuksiin koronapandemian aikana. Tilaisuudessa syvennymme rintasyöpää sairastavan henkilön elämään eri näkökulmilta. VTT:n asiantuntija Jenni Lappi kertoo, mitä ravitsemus rintasyöpähoitojen aikana on. Peruukkimestari Pekka Helynen puolestaan tutustuttaa meidät aiheeseen ”Korvaavat hiukset tukena potilaan arjessa”. Rovasti Leena Huovisen kanssa mietimme, minkälaiset ovat ”Surun monet kasvot”.

Tapahtuman kruunaa "Roosat annokset" -jälkiruokakilpailun arviointi ja tulokset. Tilaisuus on suunnattu niin ammattilaisille kuin kaikille, joita rintasyöpä koskettaa. Tapahtumasta saatu tuotto lahjoitetaan 100 %:sti Roosa nauha 2022 -keräykseen. Muistathan, että Syöpäsäätiön Roosa nauha -keräys tukee rintasyöpätutkimuksen lisäksi myös muiden syöpien tutkimusta.

Osallistuminen tapahtumaan

Lippuja lähitapahtumaan voi myös ostaa OmniaShopista tai Fridan torilta 15€/kpl.

Tapahtuman puhujat

Inge-Brit Barkholt

Mitä vertaistuki tarkoittaa?

Saman kokenut osaa tietyissä tilanteissa auttaa parhaiten syöpään sairastuneita. Kuunteleva korva ja myötätunto voivat olla iso apu. 
Vertaistukihenkilöt ovat joko itse sairastaneet syövän tai he ovat sairastuneen läheisiä. Tukihenkilöt ovat vapaaehtoisia, tehtäväänsä koulutettuja ja vaitiololupauksen antaneita.

Jenni Lappi

Ravitsemus rintasyöpähoitojen aikana

FT, laillistettu ravitsemusterapeutti Jenni Lappi työskentelee VTT:llä vanhempana tutkijana. Hän on pitänyt aiemmin luentoja ja vetänyt keskusteluryhmiä ravitsemuksesta ja syövästä Pohjois-Savon syöpäyhdistyksellä. Työssä VTT:llä hänen tutkimuskohteenaan on muun muassa yksilöllinen ravitsemus ja ruoka sekä vaihtoehtoisten proteiinilähteiden ravitsemuksellinen laatu.

Leena Huovinen

Surun monet kasvot

Toimin Helsingin yliopistossa opiskelijoiden ja henkilökunnan yliopistopappina ja Helsingin seurakuntayhtymän oppilaitostiimin lähijohtajana. Lisäksi olen Olympiakomitean kisapappi ja voimavarakeskeinen työnohjaaja ja työyhteisösovittelija. Olen viiden lapsen äiti ja kahden lapsenlapsen mummo.

Mika Parviainen

"Roosat annokset" -jälkiruoka kilpailun tulokset

Valio Aimo© Koeleipomon puolella asiakkaita auttaa leipomokonsultti Mika Parviainen, joka testaa raaka-aineita sekä kehittää täytteitä ja hilloja Valion ammattilaismyyntiin. Koeleipomon toimintaan kuuluu lisäksi esimerkiksi tuotantoon liittyvien ratkaisujen kehittäminen sekä tietysti leipomoreseptiikan, tekniikoiden ja inspiraation tarjoaminen.

Oona Haapakorpi

Syöpäpotilaan tarina Covid-19 pandemian aikana

Oona Haapakorpi sairastui syöpään pahimpaan korona aikaan vuonna 2020. Positiivinen elämänasenne auttoi häntä sairauden keskellä. Samoin perheen ja ystävien tuki loi valoa välillä harmaaseen päivään. 

Pekka Helynen

Korvaavat hiukset tukena potilaan arjessa

Veijo Kinnunen Oy, Peruukkimestari.

Pekka Terävä

"Roosat annokset" -jälkiruoka kilpailun tulokset

Olo Collectionin tarina on perustunut intohimolle sen perustamisesta - vuodesta 2006 lähtien. Olo Collection, johon kuuluu Michelin-tähtiravintola Olon lisäksi 6 oman persoonallisen identiteettinsä omaavaa ravintolaa, catering- palvelu, testaamiseen erikoistunut tuotekehitysalusta ja vähittäiskaupalle luomamme Olo Creative Kitchen -valmisruoat.
 
Intohimomme on saada elämä maistumaan paremmalta.

Sari Meller

Mitä syöpäsäätiö ja Roosa nauha merkitsevät syöpään sairastuneelle?

Syöpäsäätiön varainhankintajohtaja Sari Meller on Roosa nauha -tiimin sädehtivä valmentaja. Sari johtaa moniammatillista joukkoa ja on toistuvasti tiukoissa paikoissa, kun tehdään ratkaisuja syöpätutkimuksen rahoituksen lisäämiseksi.

Tapahtuman yhteistyökumppanit

Valio Aimo logo.
Tuemme Roosa nauha -keräystä 2022
Peruukkipalvelu logo.
Etelä-Suomen syöpäyhdistys logo.
Kinnunen logo.
Olo Collection logo.
VTT logo.
Espoon logo.
Kirkko Helsingissä logo.
Elovena-logo.
Steripolar-logo.
Takaisin ylös
Tagit:
Hybriditapahtuma
Infotilaisuus
Hyvinvointi