Hiusalan perustutkinto

Parturi-kampaaja

Parturi-kampaaja luo työkseen hyvää oloa; intohimona ovat tyyli, muoti ja kauneus. Kädentaitojen lisäksi parturi-kampaaja on asiakaspalvelun ammattilainen.

Omniassa tartut saksiin heti opintojen alussa! Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt aloitetaan saman tien, ja jo muutaman viikon harjoittelun jälkeen tuoliin istuu oikea asiakas. Leikkaamisen ohella opiskellaan kampauksia ja ehostusta, sekä värjäys- ja permanenttikäsittelyjä.

Tarjoamme Omniassa hiusalan ammattilaisille monipuolista yrittäjyyskoulutusta, koska parturi-kampaajat työskentelevät lähes poikkeuksetta yrittäjinä.

”Parturi-kampaaja ottaa jokaisen asiakkaan vastaan kuin hän olisi päivän ensimmäinen ja ainoa asiakas!”

– Kouluttaja Pia Lampola, Omnia

Parturi-kampaajan työssä korostuvat hyvät kädentaidot, luovuus ja kolmiulotteinen hahmottamiskyky. Asiakas istahtaa mielellään palveltavaksi, kun työssä on asiakaspalveluhenkinen ja sosiaalinen hiusalan ammattilainen.

Parturi-kampaajat perustavat useimmiten oman yrityksen, tai työskentelevät vuokratuolilla parturi-kampaamossa. Pääkaupunkiseudulla on yrityksiä, jotka tarjoavat tekeville käsille myös palkkatyötä. Työpaikka voi löytyä kauneushoitolasta, hotellista, kylpylästä tai palvelutalosta.

Parturi-kampaajat toimivat myös myynti- ja konsultointitehtävissä, kouluttajina, sekä maahantuontiyrityksissä.

Suoritus­vaihtoehdot

Näyttötutkinto on erityisesti aikuisille sopiva tapa suorittaa ammatillinen tutkinto. Näyttötutkinnossa osoitat opintojen tai työkokemuksen kautta kertyneen ammattitaidon aidoissa työtilanteissa. Tarvittaessa osallistut valmistavaan koulutukseen.

Haku koulutukseen

Seuraava haku tarkentuu myöhemmin.

Hae koulutukseen täyttämällä lomake.

Opiskelijavalinta

Muista täyttää hakulomakkeelle myös sähköpostiosoitteesi. Toimitamme kaikki kutsut sähköpostilla. Otsikkona on kutsun aihe ja viestikentässä olevasta linkistä pääset lukemaan koko viestin. Kannattaa katsoa myös roskaposti, jos et ole saanut meiltä viestiä. Hakeutumista koskevat tiedustelut: haku(at)omnia.fi.

Järjestämme hakijoille pakollisen valintainfon ja soveltuvuustestin tiistaina 9.5.2017  klo 16.30-18.00 Valintainfoon saat kutsun sähköpostiisi.

Haastattelut järjestetään viikoilla 20-21. Haastattelu päiväsi ilmoitetaan sähköpostitse.

Ne hakijat, joiden äidinkieli on muu kuin suomi tai ruotsi, kutsutaan sähköpostilla suomen kielen kokeeseen (taso B1.2).

Opiskelijavalinnoista ilmoitetaan sähköpostilla viikolla 22 - 23. Opiskelijavalinnan tulokset ilmoitetaan hakijalle myös kirjeitse.

Koulutusaika

14.8.2017-31.12.2018

Elokuussa alkava koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena pääsääntöisesti 3 kertaa viikossa (ti-to) iltaopintoina klo 16.30 – 20.30.

Aloitusjaksolla elo-lokakuu  lähiopetusta on myös maanantaisin sekä lukuvuonna 2018-2019 yhdessä jaksossa.

Opiskeluaika määräytyy henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Toimipiste

Lehtimäentie 1 C, Espoon keskus

Toteutus

Opetus muodostuu lähiopetuksesta ja verkko-opinnoista sekä työssä oppimisesta. Työssä oppimassa ollaan työpaikan normaalina työaikana.

Tutkinnon suorittajalle laaditaan koulutuksen alkaessa henkilökohtaistamista koskeva asiakirja.  Päätoimisen opiskelun edellytys on 25h/vko.  Opetuskieli on suomi.

Tutkinto on mahdollista suorittaa myös oppisopimuksella.

Koulutuksen sisältö

        Hiusalan perustutkinnon suorittamiseksi edellytetään kuutta (6) tutkinnon osaa: 

  • Hiusten leikkaaminen ja partakäsittelyt
  • Kampaukset ja ehostus
  • Värjäyskäsittelyt
  • Permanenttikäsittelyt
  • Hiusalan yrittäjyys ja yritystoiminta

Valinnainen tutkinnon osa, josta on valittava vähintään yksi tutkinnon osat

  • Hiusten hoito- ja muotoilukokonaisuudet
  • tai valinnaiset tutkinnon osat toisesta ammatillisesta perustutkinnosta, ammattitutkinnosta tai erikoisammattitutkinnosta

Voit myös suorittaa tutkinnon osan tai osia tarpeesi mukaan. Saat yleiskuvan hiusalan perustutkinnon sisällöstä ja osaamisalueista, kun käyt tutustumassa tutkinnon osiin www.oph.fi ja teet www.osaan.fi testin.

Hinta

Tutkintomaksu 58 euroa.

Koulutuksen aikana opiskelijan omiin hankintoihin kuuluu työvaatteet, työvälineet sekä oppikirjat, joiden kustannukset ovat noin 500 euroa.

Lisätietoja antaa

Hiusalan tutkintovastaava  Pia Lampola
puhelin 050 430 6610, pia.lampola(at)omnia.fi

Opinto-ohjaaja Imad Kawani
puhelin 046 851 5051, imad.kawani(at)omnia.fi

Peruutusehdot

Opetushallitukselle tilitettävän tutkintomaksun 58 € tutkinnon suorittaja maksaa ilmoittautuessaan näyttötutkintoa suorittamaan. Tutkintomaksua ei palauteta, mikäli tutkinnon suorittaja eroaa tai keskeyttää opintonsa tutkinnon suorittamisen ilmoittautumisen jälkeen.

Muutokset mahdollisia, esim. ryhmäkoko ei täyty.