Opiskelu Espoon aikuislukiossa

Aikuislukion tarjonta päivälukiolaisille ja peruskoululaisille sekä 10-luokkalaisille.

Mitä päivälukiolaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Päivälukion opiskelija voi opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja aikuislukiossa aineopiskelijana. Aineopiskelu on maksutonta Espoon päivälukioiden opiskelijoille. Aikuislukion kurssitarjonta on monipuolinen lukion pakollisissa ja syventävissä kursseissa. Aikuislukiossa tarjotaan kursseja aamusta iltaan ja lisäksi tarjolla on eri aineissa myös verkkokursseja: verkkokursseja on tarjolla noin 70 lukuvuonna 2017-18. Kielitarjonnassa ovat englanti, ruotsi, ranska, saksa, espanja, italia ja venäjä. Tutustu Aikuislukion kursseihin ja verkkokurssien tarjontaan.

Mitä peruskoululaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Espoon perusopetuksen oppilaat ja 10-luokkalaiset voivat tutustua lukio-opiskeluun sekä tehdä aikuislukion oppimäärän pakollisia ja syventäviä kursseja. Suoritetut kurssit voidaan myöhemmin hyväksilukea päivälukiossa. He voivat myös opiskella vieraita kieliä lukiossa alkavan oppimäärän mukaisesti. Espoon peruskoululaisille ja 10-luokkalaisille opiskelu aikuislukiossa on maksutonta aineopiskelua. 

Miten päivälukiolainen ja peruskoululainen ilmoittautuu aikuislukioon

Jos olet päivälukiolainen, sovi ensin omalla lukiollasi mahdollisista aikuislukio-opinnoista. Jos olet peruskoululainen, keskustele huoltajan ja oman oppilaanohjaajan kanssa tavoitteista ja suunnitelmista ennen ilmoittautumista. Nettilinkin kautta voit Wilmassa ilmoittautua aikuislukioon aineopiskelijaksi. 

Alle 18-vuotias henkilö voidaan ottaa aikuislukioon lukion varsinaiseksi opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä koulutuspäällikön päätöksellä. Ilmoittautuja toimittaa opiskelijaksi ilmoittautumisen yhteydessä vapaamuotoisen hakemuksen sekä mahdolliset lausunnot koulutuspäällikölle. Koulutuspäällikkö keskustelee hakijan ja huoltajan kanssa sekä tekee päätöksen alaikäisen opiskelijaksi ottamisesta. 

Aikuislukioon ilmoittautunut saa muutaman päivän sisällä sähköpostiinsa viestin. Viestissä on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan Oma Omnia -palvelussa. Jos tämä aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos opiskelija on alle 18-vuotias, hänen tulee olla yhteydessä aikuislukion toimistoon. Tämän jälkeen hän voi ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa. Aineopiskelijan ei tarvitse hakea koulutuspäälliköltä opiskeluoikeutta aikuislukiossa.

Päivälukiossa keskeytyneiden opintojen jatkaminen aikuislukiossa

Mikäli päivälukio-opinnot ovat keskeytymässä tai keskeytyvät, mahdollisesta keskeyttämisestä tulee ensin sopia omalla lukiolla. Jos opiskelija on käyttänyt päivälukiossa jo 4 vuoden opinto-oikeuden, voi hän jatkaa aikuislukiossa maksavana aineopiskelijana.

Aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi siirtyvän tulee sopia myös ohjausaika aikuislukion opinto-ohjaajalle. Opinto-ohjaaja tekee hyväksiluvut aiemmista lukio-opinnoista sekä yhdessä opiskelijan kanssa opinto- ja yo-suunnitelman. Opinto-ohjaajat:

  • Sonja Kurki, sonja.kurki(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan A-K sekä lukiopolun opiskelijat
  • Mirkka Pulkkinen, mirkka.pulkkinen(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat  sukunimen alkukirjaimen mukaan L-Ö. 

Aikuislukion yhteystiedot

Aikuislukion toimipiste sijaitsee Tapiolassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Katso Aikuislukion yhteystietoja: avainhenkilöiden yhteystiedot, käyntiosoite sekä toimiston aukiolo- ja puhelinpalveluajat. 

Linkkejä tärkeisiin materiaaleihin

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
sonja.kurki@omnia.fi
Mirkka Pulkkinen
Opinto-ohjaaja
040 126 7225
mirkka.pulkkinen@omnia.fi