Opiskelu Espoon aikuislukiossa

Aikuislukion tarjonta päivälukiolaisille ja peruskoululaisille sekä 10-luokkalaisille.

Voit aloittaa lukio-opinnot joustavasti Espoon aikuislukiossa jokaisen jakson alussa tai nonstop-verkkokursseilla lukuvuoden aikana, viimeistään ennen vappua. Myös kesällä on verkkokursseja sekä lähiopetuksessa abikursseja.

Mitä päivälukiolaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Päivälukion opiskelija voi opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja aikuislukiossa aineopiskelijana. Aineopiskelu on maksutonta Espoon kaupungin lukioiden opiskelijoille. Aikuislukion pakollisten ja syventävien kurssien tarjonta on monipuolinen. Aikuislukiossa tarjotaan kursseja aamusta iltaan ja lisäksi tarjolla on eri aineissa myös verkkokursseja: verkkokursseja on tarjolla noin 75. Meillä voit opiskella englantia, ruotsia, ranskaa, saksaa, espanjaa ja italiaa. Tutustu Aikuislukion kursseihin ja verkkokurssien tarjontaan.

Mitä peruskoululaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Espoon perusopetuksen oppilaat ja 10-luokkalaiset voivat tutustua lukio-opiskeluun sekä tehdä aikuislukion oppimäärän pakollisia ja syventäviä kursseja. Suoritetut kurssit voidaan myöhemmin hyväksilukea päivälukiossa. He voivat myös opiskella vieraita kieliä lukiossa alkavan oppimäärän mukaisesti. Espoon kaupungin peruskoululaisille ja 10-luokkalaisille opiskelu aikuislukiossa on maksutonta aineopiskelua. 

Miten aikuislukioon ilmoittaudutaan aineopiskelijaksi

Jos opiskelet jossain muussa lukiossa, sovi ensin omalla lukiollasi aikuislukion kurssien suorittamisesta ja kurssivastaavuuksista. Jos olet peruskoululainen, keskustele huoltajan ja oman oppilaanohjaajan kanssa tavoitteista ja suunnitelmista ennen ilmoittautumista. Ilmoittaudu Espoon aikuislukioon aineopiskelijaksi. Aineopiskelijan ei tarvitse hakea koulutuspäälliköltä opiskeluoikeutta aikuislukioon.

Aikuislukioon ilmoittautunut saa muutaman päivän sisällä sähköpostiinsa viestin. Viestissä on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan Oma Omnia -palvelussa. Jos tämä aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos olet alle 18-vuotias, ole yhteydessä aikuislukion opintotoimistoon. Kun tunnukset toimivat, voit ilmoittautua kursseille Wilmassa.  Voit pyytää suorituksista opintotoimistosta seuraavan jakson alussa opintosuoritusotteen, jonka toimitat omalle koululle opintojen hyväksilukua varten.

Päivälukiossa keskeytyneiden opintojen jatkaminen aikuislukiossa

Mikäli päivälukio-opinnot ovat keskeytymässä tai keskeytyvät, sovi ensin siirtymisestä lukiossasi. Jos olet opiskellut päivälukiossa jo 4 vuotta, voit ilmoittautua aikuislukioon maksavaksi yksityisopiskelijaksi ja suorittaa aikuislukion oppimäärän. Ilmoittaudu tutkinto-opiskelijaksi aikuislukioon, jos olet opiskellut lukiossa vähemmän kuin 4 vuotta. Sovi myös ohjausaika aikuislukion opinto-ohjaajalle. Toimita erotodistus ja yo-kirjoitusten suoritushistoria. Opinto-ohjaaja tekee kanssasi hyväksiluvut aiemmista lukio-opinnoistasi sekä opinto- ja yo-suunnitelman. 

Miten alaikäinen hakee aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi

Alle 18-vuotias henkilö voidaan ottaa aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä koulutuspäällikön päätöksellä. Täytä ensin tutkinto-opiskelijaksi ilmoittautumislomake. Olemme sinuun yhteydessä ilmoittautumisen jälkeen. Toimita vapaamuotoinen hakemus sekä mahdolliset lausunnot opinto-ohjaajalle, joka keskustelee hakijan ja huoltajan kanssa ennen päätösesityksen tekemistä. Saat koulutuspäällikön päätöksen kotiosoitteeseen.

Urheiluoppilaitoksessamme huippu-urheilu tai muu aktiivinen harrastaminen hyväksytään perusteluiksi alaikäisen ottamiseksi lukio-opiskelijaksi.

 1. Ilmoittaudu opiskelijaksi Espoon aikuislukioon.
 2. Tulosta hakulomake urheiluoppilaitokseen ja täytä itse sivu 1 sekä toimita sivu 2 urheiluseurasi/valmentajasi täytettäväksi.
 3. Toimita täytetty hakulomake InfoOmniaan (Kirkkokatu 16B, 02770 Espoo). Lisää kuoreen maininta "Urheilijan kaksoisura". Lisätietoa Urheilu ja opiskelu Omniassa -sivulta.

  Aikuislukion yhteystiedot

  Aikuislukion toimipiste sijaitsee Tapiolassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Katso Aikuislukion yhteystiedot. 

  Opinto-ohjaajat:

  • Sonja Kurki, lukion tutkinto-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan A-L
  • Kirsi Paloheimo, lukion tutkinto-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan M-Ö

   Lisätietoja

  Lisätietoja antaa
  Aikuislukion toimisto
  040 126 7401
  espoon.aikuislukio@omnia.fi
  Sonja Kurki
  Opinto-ohjaaja
  0401267465
  Sonja.Kurki@omnia.fi
  Kirsi Paloheimo
  Opinto-ohjaaja
  0401267225
  Kirsi.Paloheimo@omnia.fi