Opiskelu aikuislukiossa

Aikuislukion tarjonta päivälukiolaisille.

Mitä päivälukiolaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Päivälukion opiskelija voi opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja aikuislukiossa aineopiskelijana. Aikuislukiossa tarjotaan kursseja aamusta iltaan ja lisäksi tarjolla on eri aineissa myös verkko-kursseja. Aikuislukiossa on monipuolinen kurssitarjonta lukion pakollisissa ja syventävissä kursseissa. Kielitarjonnassa ovat englanti, ruotsi, ranska, saksa, espanja, italia ja venäjä. Tutustu Aikuislukion kursseihin ja verkkokurssien tarjontaan.

Miten päivälukiolainen ilmoittautuu aikuislukioon

Päivälukiolainen sopii ensin omalla lukiolla mahdollisista aikuislukio-opinnoista. Aineopiskelijaksi aikuislukioon voi ilmoittautua nettilinkin kautta eli ensin tulee ilmoittautua aineopiskelijaksi Wilmassa.

Aikuislukioon ilmoittautumisen jälkeen ilmoittautunut saa sähköpostiin viestin, jossa on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan Oma Omnia -palvelussa. Jos tuo aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos opiskelija on alle 18-vuotias, hänen tulee olla yhteydessä aikuislukion toimistoon. Sitten tämän jälkeen voi ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa.

Päivälukiossa keskeytyneiden opintojen jatkaminen aikuislukiossa

Mikäli päivälukio-opinnot ovat keskeytymässä tai keskeytyvät, asiasta tulee ensin sopia omalla lukiolla. Aikuislukioon alle 18-vuotias voidaan ottaa tutkinto-opiskelijaksi vain erityisestä, perustelusta syystä toimialarehtorin päätöksellä.

Jos opiskelija siirtyy tutkinto-opiskelijaksi aikuislukioon, niin hänen tarvitsee sopia ohjausaika aikuislukion opinto-ohjaajalle, jonka kanssa katsotaan hyväksiluvut aiemmista lukio-opinnoista ja tehdään opintosuunnitelma:

Aikuislukion yhteystiedot

Aikuislukion toimipiste sijaitsee Tapiolassa hyvien kulkuyhteyksien varrella: yhteystiedot, käyntiosoitteen sekä toimiston aukiolo- ja puhelinpalveluajat. Katso Aikuislukion yhteystietoja.

Linkkejä tärkeisiin materiaaleihin

PDF iconAikuislukion kurssitarjotin

PDF iconLukion oppikirjat

PDF iconLukiokurssien vastaavuudet uudessa ja vanhassa opetussuunnitelmassa

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi
Mia Snellman
Lehtori
046-8771238
mia.snellman@omnia.fi
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
sonja.kurki@omnia.fi