Opiskelu aikuislukiossa

Aikuislukion tarjonta päivälukiolaisille.

Mitä päivälukiolaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Päivälukion opiskelija voi opiskella yksittäisiä aineita tai kursseja aikuislukiossa aineopiskelijana. Aineopiskelu on maksutonta Espoon päivälukioiden opiskelijoille. Aikuislukion kurssitarjonta on monipuolinen lukion pakollisissa ja syventävissä kursseissa. Aikuislukiossa tarjotaan kursseja aamusta iltaan ja lisäksi tarjolla on eri aineissa myös verkkokursseja: verkkokursseja on tarjolla noin 70 lukuvuonna 2017-18. Kielitarjonnassa ovat englanti, ruotsi, ranska, saksa, espanja, italia ja venäjä. Tutustu Aikuislukion kursseihin ja verkkokurssien tarjontaan.

Mitä peruskoululaiset voivat opiskella aikuislukiossa

Espoon perusopetuksen oppilaat ja 10-luokkalaiset voivat tutustua lukio-opiskeluun ja tehdä aikuislukion oppimäärän pakollisia ja syventäviä kursseja, jotka voidaan hyväksilukea päivälukiossa. He voivat myös opiskella vieraita kieliä lukiossa alkavan oppimäärän mukaisesti Espoon peruskoululaisille opiskelu on maksutonta aineopiskelua. 

Miten päivälukiolainen ja peruskoululainen ilmoittautuvat aikuislukioon

Päivälukiolainen sopii ensin omalla lukiolla mahdollisista aikuislukio-opinnoista. Peruskoululaisenkin kannattaa keskustella huoltajien ja oman oppilaanohjaajan kanssa tavoitteista ja suunnitelmista ennen ilmoittautumista. Nettilinkin kautta voi Wilmassa ilmoittautua aikuislukioon aineopiskelijaksi.

Aikuislukioon ilmoittautumisen jälkeen ilmoittautunut saa muutaman päivän sisällä sähköpostiinsa viestin, jossa on ohjeet Wilma-tunnusten aktivoimiseen. Käyttäjätunnus aktivoidaan Oma Omnia -palvelussa. Jos tämä aktivointi ei onnistu, esimerkiksi jos opiskelija on alle 18-vuotias, hänen tulee olla yhteydessä aikuislukion toimistoon. Tämän jälkeen hän voi ilmoittautua lukion kursseille Wilmassa. Aineopiskelijan ei tarvitse hakea toimialarehtorilta opiskeluoikeutta aikuislukiossa.

Päivälukiossa keskeytyneiden opintojen jatkaminen aikuislukiossa

Mikäli päivälukio-opinnot ovat keskeytymässä tai keskeytyvät, mahdollisesta keskeyttämisestä tulee ensin sopia omalla lukiolla. Aikuislukioon alle 18-vuotias voidaan ottaa lukion varsinaiseksi opiskelijaksi vain erityisestä, perustellusta syystä toimialarehtorin päätöksellä. Jos opiskelija on käyttänyt päivälukiossa jo 4 vuoden opinto-oikeuden, voi hän jatkaa aikuislukiossa maksavana aineopiskelijana.

Aikuislukioon tutkinto-opiskelijaksi siirtyvän tulee sopia myös ohjausaika aikuislukion opinto-ohjaajalle, jonka kanssa yhdessä katsotaan hyväksiluvut aiemmista lukio-opinnoista sekä tehdään opinto- ja yo-suunnitelma:

  • Sonja Kurjelle, sonja.kurki(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan A-M
  • Mia Snellmanille, mia.snellman(at)omnia.fi, lukio-opiskelijat sukunimen alkukirjaimen mukaan N-Ö

Aikuislukion yhteystiedot

Aikuislukion toimipiste sijaitsee Tapiolassa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Katso Aikuislukion yhteystietoja: avainhenkilöiden yhteystiedot, käyntiosoite sekä toimiston aukiolo- ja puhelinpalveluajat. 

Linkkejä tärkeisiin materiaaleihin

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi
Sonja Kurki
Opinto-ohjaaja
0401267465
sonja.kurki@omnia.fi
Mia Snellman
Opinto-ohjaaja
046-8771238
mia.snellman@omnia.fi