Opoille ja huoltajille

Omnia tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia perustutkintoja peruskoulusta tai lukiosta valmistuville.

Tärkeitä päivämääriä

Katso Hakujat ja tärkeät päivämäärät -sivulta seuraavat yhteishaun ja ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA) haun ajankohdat.

Omniaan tutustumispäivien ajankohdat löydät Avoimet ovet Omniassa -sivulta.

Omniassa saa opiskella yksilönä

Omniassa opiskelu suunnitellaan yksilöllisesti. Otamme koulutuksen järjestelyissä huomioon erityisen tuen tarpeen, suomen kielen taidot, aiemmin suoritetut tutkinnot ja hankitun osaamisen. Valinnaisia opintoja voi lisätä opintoihin oman kiinnostuksen kohteen tai harrastuksen mukaan opintopoluilla

Mihin peruskoulun jälkeen?

Meille vastaus on selvä: Omniaan.
Jos kuitenkin epäröit, katso 14 hyvää syytä valita Omnia ja tarkastele sen jälkeen vaihtoehtoja opiskeluväylän valintaan.

Ammatillinen perustutkinto on hyvä jatko-opintoväylä

Ammatillinen koulutus antaa aina jatko-opintokelpoisuuden. Omnia tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia perustutkintoja peruskoulusta tai lukiosta valmistuville. Perustutkinnon jälkeen voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Vuonna 2015 aloittaneista ammattikorkeakouluopiskelijoista noin 40 %:lla oli suoritettuna ammatillinen perustutkinto.

Lukiopolulla voi suorittaa samanaikaisesti sekä lukiotutkinnon että ammatillisen perustutkinnon (kaksoistutkinto).

Omniassa voi opiskella merkonomiksi tai lähihoitajaksi myös englannin kielellä.

Nuorten työpajoilta saat valmiuksia siirtyä koulutukseen tai töihin

Jos et löytänyt vielä opiskelupaikkaa, haluat kokeilla eri ammatteja tai et osaa vielä päättää jatkosta, voit tulla työkokeiluun nuorten työpajoille.

Valmentavasta koulutuksesta ohjausta tutkinnon valintaan

VALMA:ssa voit tutustua erilaisiin opiskelumahdollisuuksiin, suorittaa ammatillisen tutkinnon osia, sekä vahvistaa opiskelu-, ja työelämätaitojasi henkilökohtaisen suunitelmasi mukaan.

Työväenopistosta hyvää mieltä ja koulutusta

Espoon työväenopiston kursseilla voi sekä harrastaa että täydentää ammatillisia opintoja. Työväenopiston kursseista voi saada osaamispisteitä tutkintoon: Osaamispisteitä työväenopistosta ammattiin opiskeleville

Lukiolaisille täydentäviä opintoja

Aikuislukiossa voit opiskella muun muassa

Kysy lisää

Opinto-ohjaajamme auttavat ja neuvovat mielellään.