Opoille ja huoltajille

Mihin peruskoulun jälkeen?

Meille vastaus on selvä: Omniaan.
Jos kuitenkin epäröit, katso 15 hyvää syytä valita Omnia ja tarkastele sen jälkeen vaihtoehtoja opiskeluväylän valintaan.

Ammatillinen perustutkinto on hyvä jatko-opintoväylä

Ammatillinen koulutus antaa aina jatko-opintokelpoisuuden. Omnia tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia perustutkintoja peruskoulusta tai lukiosta valmistuville. Perustutkinnon jälkeen voi hakea ammattikorkeakouluun tai yliopistoon. Vuonna 2015 aloittaneista ammattikorkeakouluopiskelijoista noin 40 %:lla oli suoritettuna ammatillinen perustutkinto. Ammatillisen koulutuksen rooli jatko-opintoväylänä vahvistuu korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksessa vuonna 2020. Ammatillinen todistus tulee uutena todistusvalintoihin ja mahdollisuudet hakea avoimen korkeakouluväylän kautta laajenevat. Myös valintakoe säilyy vaihtoehtona hakea korkeakouluun. LIsätietoja korkeakoulujen opiskelijavalintauudistuksesta.

Omniassa saa opiskella yksilönä

Omniassa opiskelu suunnitellaan yksilöllisesti. Otamme koulutuksen järjestelyissä huomioon erityisen tuen tarpeen, suomen kielen taidot, aiemmin suoritetut tutkinnot ja hankitun osaamisen. Valinnaisia opintoja voi lisätä opintoihin oman kiinnostuksen kohteen tai harrastuksen mukaan opintopoluilla.
Lukiopolulla voi suorittaa samanaikaisesti sekä ylioppilastutkinnon että ammatillisen perustutkinnon (kaksoistutkinto).

Omniassa voi opiskella merkonomiksi tai lähihoitajaksi myös englannin kielellä.

Opiskele ilmaiseksi Espoon aikuislukiossa

Espoon peruskoululaiset ja 10-luokkalaiset voivat aineopiskelijoina suorittaa Espoon aikuislukiossa maksuttomasti lukio-opintoja. Lue lisää opiskelusta aikuislukiossa.