Opiskelijatoiminta

Omnian opiskelijoiden jaostohallitustoiminta

Omnian opiskelijakuntaan kuuluvat kaikki Omnian oppimispalvelujen opiskelijat. Toimipisteittäin valitaan joka lukuvuoden alussa opiskelijoiden keskuudesta toimipisteen jaostohallitus. Tähän kuuluu opiskelijoita jokaiselta tutkintopolulta. Heidän tehtävänään on viedä toimipisteensä parannus, -ylläpito ja muutosideoita eteenpäin paitsi koulun opettajille, mutta myös koulun johdolle. Tämä tapahtuu kattohallituksen kautta. 

Toimipisteessä ja opinnoissaan viihtyminen on jaostohallituksen sydämenasia. Toiminnasta opiskelijat kerryttävät osaamispisteitä ytoihin tai ammatilliseen valinnaiseen tutkinnonosaan. Toimintaa ohjaa yhdysopettaja sekä koko opiskelijatoiminnan koordinaattori.

Kattohallitustoiminta

Omnian kattohallituksen muodostavat jokaisen toimipisteen jaostohallituksen puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja. Kattohallitus muodostuu lukuvuosi kerrallaan Omnian opiskelijajaostohallitusten yhteiseksi äänitorveksi isoissa päätöksentekokysymyksissä. Päätöksiä tehdään opiskelijoiden viihtyvyyteen, turvallisuuteen tai käytännön opiskeluympäristöön liittyvistä asioita. Kyseessä voivat olla pienemmät asiat, joihin tarvitaan opiskelijoiden näkökulmaa tai suuremmat asiat kuten opetussuunnitelmien kommentointi, ehdotukset järjestyssääntöihin tai yhteydenpito järjestöihin.

Myös toimikuntatyöskentely kuten ammattiosaamisen näytön toimikunta tai opiskelijan oikeusturvatoimikunta kuuluvat kattohallituslaisten työtehtäviin. Kattohallitus vie esityksiä suoraan Omnian johdolle sekä koulutuspäälliköille. Opiskelijoiden etu ja oikeudet ovat kattohallituksen sydämenasia. Toiminnasta opiskelijat kerryttävät osaamispisteitä ytoihin tai ammatilliseen valinnaiseen tutkinnonosaan. Toimintaa ohjaa opiskelijatoiminnan koordinaattori.

Omnian tuutorit

Omniassa on

 • Markkinointituutoreita, jotka markkinoivat Omniaa opojen kanssa erilaisissa messutapahtumissa ja vievät Omnia tietoutta peruskouluihin. Markkinointituutorit ottavat myös vastaan Omniassa vierailevia ryhmiä ja peruskouluopiskelijoita. Toiminnasta opiskelijat kerryttävät osaamispisteitä ytoihin. Toimintaa ohjaa opiskelijatoiminnan koordinaattori sekä opot.
 • Vertaistuutoreita, jotka kohtaavat arjessa vertaisopiskelijakollegojaan, neuvovat, ohjaavat, ovat läsnä ja kaverina uusille ja jo pidemmälle opinnoissaan edenneille opiskelijoille. Mottona on, että ketään ei jätetä yksin, vaan yhdessä ollaan enemmän ja juuri meidän näköisemme Omnia. Toiminnasta opiskelijat kerryttävät osaamispisteitä ytoihin. Toimintaa ohjaa hankekoordinaattori Tiina Mustonen.
 • Keke eli kestävän kehityksen tuutoreita viemässä kestävän kehityksen sekä kestävämmän kulutuksen sanomaa arjessa eteenpäin. Heidän tehtäviinsä kuuluvat Kekekävelyt ja opastukset. He myös ohjaavat arjessa kestävämpiin valintoihin. Opiskelijat kerryttävät toiminnasta osaamispisteitä ytoihin. Toimintaa ohjaa opiskelijatoiminnan koordinaattori sekä kestävän kehityksen opettajat.
 • Harrastustuutoreita, jotka luovat liikunnallista meininkiä ja tekemistä Omnian arjessa. Heidän toimintaansa kuuluu esimerkiksi välituntipelaamista tai kuntopiirejä koulun jälkeen. Opiskelijat kerryttävät toiminnasta osaamispisteitä ytoihin. Toimintaa ohjaa opiskelijatoiminnan koordinaattori sekä hankekoordinaattori Pia Hutri.
 • Nuorisovaltuustotoiminta eli Nuva: Nuvavaalit ovat joka toinen vuosi jokaisessa kunnassa. Nuvalaisena saat Omniasta ytoihin osaamispisteitä ja pääset vaikuttamaan oman kuntasi asioihin laajalla tasolla. Tämä on hieno tapa myös päästä eteenpäin työelämässä, sillä nuvassa oppii päätöksenteon abc:n sekä ilmaisemaan omia arvojaan ja periaatteitaan.

Verso-toiminta

Verso eli vertaissovittelu on käytännön toimintaa, jossa etsitään sitovia ratkaisuja. Se on tunne- ja vuorovaikutustaitoja konfliktinhallinnan viitekehyksessä. Verso-koulutukseen osallistumalla pätevöidyt toimimaan sovittelijana ja kerrytät samalla osaamispisteitä aktiiviopintoihin. (ytot, valinnaiset) Lisäksi koulutuksesta saa sovittelija-todistuksen, josta on hyötyä muun muassa työn haussa. Lisätietoja vertaissovittelusta sovittelu-sivustolla.

Omniassa starttaa Verso-toiminta ja kevään 2021 aikana verkossa toteutettavat koulutukset kohdennetaan Leppävaaran, Kirkkokadun ja sote-alan oppijoille.

 • Leppävaaran oppijoiden ja sotealan oppijoiden koulutus: 14.4.2021 klo 9-15:00 (viimeinen ilmoittautuminen 7.4)
 • Kirkkokadun oppijoiden ja sotealan oppijoiden koulutus: 28.4.2021 klo 9-15:00 (viimeinen ilmoittautuminen 21.4)

Huom! Kumpaankin koulutukseen mahtuu maksimissaan 20 oppijaa. Ilmoittautumiset sähköpostitse otsikolla "ilmoittautuminen Verso"

Lisätietoja ja ilmoittautumiset: Hankekoordinaattori Tiina Mustonen, p. 040 126 7652

Kattohallitus

Kattohallituksen puheenjohtaja on Kaisa Martikainen (kaisa.martikainen@edu.omnia.fi).

Muut jäsenet ovat:

 • Jukka Varjotie, varapuheenjohtaja
 • Saara Sainio, sihteeri
 • Jasmi Kokkonen, tiedottaja
 • Niko Nyholm
 • Kristiina Puusaar
 • Lauri Heiskanen
 • Kati Lindfors
 • Sami Iisaho
 • Ayana Abdi Karim
 • Mariam Rafle
 • Toni Makiqi
 • Jessica Rasila
 • Aleksi Himmanen

Kattohallituksen pöytäkirjat

Lisätietoja antaa
Opiskelijahallitus
+35840 1264998
opiskelijahallitus@omnia.fi
Oihonna Vilhu
Asiantuntija
0503264806
Oihonna.Vilhu@omnia.fi