Lukio-opiskelijalle

Tältä sivulta löydät tärkeää tietoa opintoihisi liittyen.

Opintoja jatkava opiskelija — tarkista henkilötietojesi oikeellisuus

Muista muuttaa yhteystiedot tai muut tiedot opiskelun aikana tai kun jatkat opintoja Espoon aikuislukiossa. Tarkista Wilmassa, että henkilötietosi ovat oikein: Lomakkeet > Henkilötietojen päivitys. Muuta mahdollisesti muuttuneet tietosi ja merkise rasti kohtaan "Tiedot tarkastettu". Samalla lomakkeella voit myös lisätä rastin kohtaan Olen kiinnostunut korkeakouluopinnoista lukio-opintojen aikana. Jos et muista salasanaa tai se on vanhentunut, niin voit vaihtaa sen OmaOmnia-palvelussa. Ole tarvittaessa yhteydessä opintotoimistoon, espoon.aikuislukio(at)omnia.fi. 

Yo-infot

Yo-infossa saat ohjausta ilmoittautumisesta Wilma-lomakkeella ja muista tärkeistä asioista. Aikuislukion tutkinto-opiskelijoilla yo-infot ovat osa Abistatusta ja ylioppilastutkinnon aloittamista.

Abitti-ohjeistus

Tarvitsetko ohjeita Abitti-kokeen tekemiseen? Tutustu HelpDeskin Abitti-ohjeistukseen.

Ilmoittautuminen yo-kirjoituksiin

Ilmoittaudu ylioppilastutkintoon ensin Wilman lomakkeella. Varaa aika omalle opinto-ohjaajalle lomakkeen tarkistusta varten. Aineopiskelijat tarkistuttavat lomakkeen opintotoimistossa ja ammattilukiolaisille järjestetään Kirkkokadun, Lakelan, Lehtimäki A:n ja C:n sekä Leppävaaran toimipisteissä vastaanottoaikoja ilmoittautumisaikana. Huomaathan, että ilmoittautuminen on sitova vasta, kun osallistumisoikeus ja  Wilmassa täyttämäsi ilmoittautumislomake on tarkistettu.

Yo-infoista ja ylioppilaskirjoituksiin ilmoittautumisajoista kerrotaan tarkemmin Wilman tiedotteissa ja aikuislukion lukuvuoden tärkeissä ajoissa.

Lue tarkemmin yo-kirjoituksiin ilmoittautumisesta.

Omniassa on tehty päätös siirtää syksyn 2020 yo-tutkintoon ilmoittautuneet lukiokursseja suorittavat opiskelijat etäopetukseen 1.9.2020 alkaen. Näin pyrimme turvaamaan syksyn tutkinnon toteutuksen.

Lue tiedotteemme Hyvä Espoon aikuislukion syksyn 2020 yo-tutkintoon ilmoittautunut opiskelija

Lukuvuoden ajat

Tarkista jaksojen palautepäivät ja koeviikot sekä loma-ajat.

Aikuislukion verkkokurssit

Voit opiskella verkossa yksittäisiä tai useampia lukion kursseja ajasta ja paikasta riippumatta nonstop-verkkokursseilla sekä aikataulutetuilla verkkokursseilla tietyllä jaksolla. Vain kurssikoe tehdään pääsääntöisesti Tapiolassa. Verkkokurssin voit aloittaa milloin tahansa lukuvuoden aikana. Tutustu Espoon aikuislukion verkkokursseihin.

Omnian Office 365 -ympäristö

Sinulle myönnetään opintojen ajaksi käyttöoikeus Omnian tietoverkkoon. Saat käyttöösi myös Wilman, oppimisympäristö Moodlen sekä sähköpostin ja Omnian Office 365 -ympäristön. Lisätietoa Office 365 -pilvipalvelun ja ohjelmistojen käyttöönotosta.

Opiskelijan IT-tuki Espoon aikuislukiossa Tapiolassa

Tapiolassa Digitutor on apunasi arkipäivisin klo 9-17. Lisäksi löydät apua IT-ongelmiin Helpdeskin sivuilta.

Korkeakouluopintoja aikuislukion aikana 

Tarjoamme tutkinto-opiskelijoillemme korkeakouluopintoja lukio-opintojen aikana. Seuraa Wilman tiedotteita. Tutustu Avoimen Omnian kautta tarjottaviin korkeakouluopintoihin omnialaisille.  

Jatko-opinnot lukion jälkeen

Aikuislukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut tai päättötodistuksen saanut voi hakeutua jatko-opintoihin samalla tavalla kuin päivälukioista: yliopistoon, ammattikorkeakouluun tai ammatilliseen koulutukseen. Jos vielä mietit omaa koulutusalaasi, tutustu ammatinvalintatestiin ja eri koulutusalojen kuvauksiin Opintopolussa. Opintolusta löydät myös valintaperusteet, yhteishaun päivämäärät ja hakulomakkeet. Voit hakea yliopistoon, ammattikorkeakouluun tai ammatilliseen koulutukseen. Jos päätät siirtyä työelämään, löydät Työ- ja elinkeinopalvelujen sivuilta avoimia työpaikkoja. Voit kysyä lisää Omnian koulutuksista Hakijan ohjauspalvelusta. Tutustu myös Ammattinetti.fi ja Töissä.fi -sivustojen ammattien kuvauksiin ja urahaastatteluihin sekä YLE:n nuorten unelmatyöarkistoon

Korkeakoulujen opiskelijavalinnat muuttuvat v. 2020 mennessä. Lue Opetus- ja kulttuuriministeriön vastauksia usein esitettyihin kysymyksiin

Aikuislukion opiskelijakunta

Seuraa opiskelijakunnan toimintaa ja kysy lisää Espoon aikuislukion opiskelijakunta -sivulla Facebookissa.

Yhteystietoja

Ota yhteyttä opinto-ohjaajiin tai opettajiin, kun sinulle tulee kysyttävää.

Linkkejä

Löydät opetussuunnitelman ja oppaat Opetussuunnitelmat ja oppaat -sivulta. Oppikirjat ym. opiskeluun liittyvät tiedot näet pikaoppaasta

Katso aikuislukion tarkempi sijainti ja lisätietoja toimipisteestä.

Lisätietoja antaa
Aikuislukion toimisto
040 126 7401
espoon.aikuislukio@omnia.fi