Verkkolehdet ja -aineistot

Omnian verkossa olevilta päätteiltä sekä langattoman verkon kautta pääset lukemaan verkkolehtiä sekä käyttämään verkkoaineistoja ilman kirjautumista.

Verkkolehdet

eMagz -verkkolehdet

eMagz -lehtipalvelussa on kotimaisia aikakaus- ja ammattilehtiä, joiden näköislehtiä voi lukea kaikilla päätelaitteilla Omnian verkossa. Omnian lehtivalikoimassa on 29 lehteä, joista suurinta osaa voi lukea 1 henkilö kerrallaan. Osalla lehtiä 2 yhtäaikaista lukuoikeutta. 

Aromi, Auto Bild Suomi, Avotakka, Glorian ruoka & viini, Hyvä terveys, Kemia-Kemi, Kotipuutarha, Kuluttaja, Lapsen maailma, Maku, Markkinointi ja mainonta, Matkaopas, Metallistekniikka, Mirkobitti, Mondo, Moottori, Pelit, Puhtauskoti, Puhtautieto, Suomen Kuvalehti, Taloustaito, Tivi, Tekniikan Maailma, Tukilinja, Tuulilasi, Työ terveys turvallisuus (TTT), Venemestari ja Viini-lehti.  

HS Digilehti ja HS Arkisto

Klikkaa ensin: Kirjaudu. Valitse sitten alalaidasta: Kirjadu yritystunnuksella.  Klikkaa kohdasta "Koulusopimus/Omnia". Salasanaa tai tunnusta ei tarvita.

Journal.fi

Suomalaisia tiedelehtiä verkossa, vapaasti luettavissa. Sivustolla on tällä hetkellä noin 80 suomalaista tieteellistä lehteä ja vuosikirjaa.

Kauppalehti 

Kauppalehden lisäksi Fakta ja Optio näköislehtinä palvelun sisällä.  

Verkkoaineistot

Faktaa ja fiilistä tapahtumantuottajille

Digikirja, johon Omnialla on 20 yhtäaikaisen käyttäjän lisenssi. Toimii ainoastaan Omnian verkossa, tunnistautumista ei tarvita. Jos kuitenkin luot itsellesi tunnukset Editan verkkokauppaan, voit tehdä sisäänkirjautuneena korostuksia ja muistiinpanoja, jotka tallentuvat henkilökohtaisen käyttäjätunnuksen taakse. Katso ohjevideo Editan digikirjan käytöstä.

RedFoxPro

Sanakirjapalvelu joka sisältää myös kieltenopetusmateriaaleja ja kielioppiaineistoja. RedFoxin etäkäyttötunnukset ovat muuttuneet 7.1.2020. Pyydä uudet tunnukset kirjastosta.

Terveysportti

Terveydenhuoltoalan ammattilaisille suunnattu sivusto, josta löytyy kattavasti tietokantoja ja aineistoja. Omnialla on käyttöoikeus tärkeimpiin aineistoihin. Pikalinkeistä pääset suoraan käytetyimmille sivuille:

Opi pelaamalla lääkelaskentaa ja kansansairauksia. OppiTroppi on klassiselle tietopeli-logiikalle rakentuva oppimisympäristö, jossa oppiminen on mukavaa. 

Oppiportti

Omnialla on lisenssi verkkokursseihin ja kokonaisuuksiin. Alla pikalinkkejä käytetyimpiin kursseihin. 

Jos teet itsellesi omat tunnukset Oppiporttiin, niin voit käyttää verkkokursseja myös Omnian verkon ulkopuolella. Voit rekisteröityä mista vain, mutta saat käyttöösi Omnian verkkokurssit vasta, kun olet kirjautunut Oppiporttiin omilla tunnuksilla ensimmäisen kerran Omnian verkossa olevalta päätteeltä. Lisäohjeita löydät Oppiportista kohdasta Uusi käyttäjä ja Mikä on Oppiportti -ohjevideosta.

Työnhakupeli
Ota työnhakutaidot haltuun pelaamalla eTyönhakupeliä. Kirjaudu peliin salasanalla: ZJP84p5Y 

Lisätietoja antaa
Tuija Siitonen
Kirjastovastaava
0504688357
Tuija.Siitonen@omnia.fi
Kirsi Wasenius
Informaatikko
0468515050
kirsi.wasenius@omnia.fi
Marko Leppinen
Kirjastovirkailija
0468515053
Marko.Leppinen@omnia.fi