Matkailu-, ravitsemus- ja talousala

Alkoholijuomien anniskelu. Ohje 4/2018

Materiaali anniskelupassin suorittamiseen.
Ylläpitäjä: Valvira sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto

Ammattikeittiön ABC - videomateriaalia

Viisi lyhyttä videota kuvaa ammattikeittöalan keskeisiä toimintoja ja osaamisvaatimuksia.

Videoidut teemat ovat:

  • Ruoanvalmistusmenetelmät
  • Ergonomia ja työturvallisuus
  • Hygienia ja omavalvonta
  • Kestävä kehitys
  • Asiakaspalvelu

Tekijä: Ammattikeittiöosaajat ry

Barista

Pauligin lehti kahvin maailmasta.

E-CookBook Healthy Future

The eBook shows the consumers climate friendly meal options, and at the same time eBook will provides information on climate friendly food consumption.

eGuide for Social entrepreneurship

Evira - elintarviketurvallisuusvirasto

Tietoa mm. elintarvikkeista sekä hygieniaosaamisesta.

Fineli - elintarvikkeiden koostumustietopankki

Tietoa mm. ruokavalioista, ravitsemussuosituksista sekä elintarvikkeiden koostumuksista.
Ylläpitäjä: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos

Hygieniaosaaminen selkokielellä - Ruokaa hygieenisesti

Verkkomateriaali tukee Ruokaa hygieenisesti-kirjaa ja sisältää tehtäviä kirjan eri aihealueista.
Ylläpitäjä: Opetushallitus

Javisst: hotelliala

Hotellialan asiakaspalvelutilanteisiin liittyvää ruotsin kielen aineistoa. Videoita, tekstejä ja harjoituksia mm. asiakkaiden tervehtimisestä, tuotteiden ja palveluiden esittelystä sekä ohjeiden antamisesta.
Ylläpitäjä: Yle

Javisst: ravintola-ala

Ravintola-alan asiakaspalvelutilanteisiin liittyviä ruotsin kielen aineistoja. Videoita, tekstejä sekä harjoituksia muun muassa tilauksen vastaanottamisesta, ruokalajien esittelystä sekä laskun tuomisesta.
Ylläpitäjä: Yle

Kanapen taittaminen - video

Kesto: 1.44 min
Tekijä: Samu Koskimies

Leipätiedotus ry

Leipomoteollisuuden tiedotusyksikkö. Sivustolta löytyy reseptejä sekä mm tietoa leivän historiasta ja viljalajeista.

Lupa kokata

Sivustolta löytyy mm. elintarvikehygienian perusteet.

Majoitustoiminta ja palveluosaaminen

Harjoituskysymyksiä ja tehtäväviä liittyen samannimiseen kirjaan.
Tekijät: Mirja Rautiainen ja Mika Siiskonen

MaRan toimialatietoa

MaRa on matkailu-, majoitus-, ravintola- ja vapaa-ajanpalvelualan sekä niihin liittyvän hyvinvointipalvelualan yrittäjien ja työnantajien edunvalvoja ja työmarkkinajärjestö. Sivustolta löytyy ajankohtaista tietoa ja tilastoja toimialasta.
Julkaisija: MaRa ry

Marsipaaniruusun tekeminen - video

Kesto: 4.38 min
Tekijä: Lapin ammattiopisto - Leipuri-kondiittorit.

Matkailu kotimaassa.fi

Kotimaan matkailun erikoislehti ja arkisto.

Matkailualan kuluttajansuoja

Tietoa kuluttajille sekä matkatoimistoille matkustamiseen liittyvästä kuluttajansuojasta.
Ylläpitäjä: Kilpailu- ja kuluttajavirasto

Matkailulehti

Perhe-, kulttuuri-, ja ryhmämatkailun erikoislehti.

Matkailun turvallisuustyökalut / Tourism safety tools

Sivustolta löytyy majoitus-, ravintola- ja ohjelmapalveluihin liittyviä turvallisuusasioita.
Julkaisija: Lapin ammattikorkeakoulu

Matkailusilmä

Matkailualan ajankohtaisia teemoja käsittelevä lehti ja arkisto.
Julkaisija: MEK

Matkailuyrittäjän kansainvälistymisopas

Tämä kansainvälistymisopas tarjoaa matkailuyrittäjälle perustiedot tämän päivän matkailumarkkinoinnista kansainvälisille markkinoille pyrittäessä. Opas lähestyy markkinointia 4P-mallin avulla.

Ylläpitäjä: Visit Finland (2019)

Matkaviikko

Matkailualan ammattilaisten online-uutispalvelu.
Ylläpitäjä: Matkaviikko Kustannus.

Niki

Sinebrychoffin asiakaslehti (K-18)

Purtavaa puhtaasti

Opiskele hygieniaosaamista. Selkokielinen hygieniapassin itseopiskelumateriaali, joka sisältää hygieniaosaamistestissä tarvittavat perustiedot.
Ylläpitäjä: mm. Opetushallitus

Ravintolakeittiö - ett restaurangkök  - a restaurant kitchen

Oppimisaihio joka sisältää  englannin-, ruotsin ja suomenkielisiä sanastoja ja harjoituksia.
Ylläpitäjä: Opetushallitus

Ruoanvalmistussanasto suomi-venäjä

Laatija: Pohjois-Karjalan aikuisopisto

Ruokatieto

Tietoa elintarvikkeista, ruoasta ja suomalaisesta ruokakulttuurista.
Ylläpitäjä: Ruokatieto yhdistys ry

Tunne asiakkaasi

Kohderyhmäopas matkailuyrityksille.

Ylläpitäjä: Visit Finland

Vinkkejä vastuullisuusviestintään : käsikirja matkailuyrittäjille markkinoinnin ja viestinnän tueksi

Oppaan sisällön tuottanut Visit Finland ja Business Finland Oy Visit Finlandin toimeksiannosta: Anu Nylund, Mood of Finland (2018).

Ylläpitäjä: Visit Finland

Visit Finland

Matkailun markkinointi, tilastointi ja tutkimustietoa.
Ylläpitäjä: Visit Finland (entinen MEK).

Vitriini

Vitriini-lehden verkkoartikkeleita. Painetut lehdet löytyvät kirjaston lehtisalista.
Julkaisija: MaRa ry

Voie expresse

Ruoka- ja keittiösananstoa sekä tehtäviä ranskaksi.
Ylläpitäjät mm. Opeko & Ranskan kulttuurikeskus.