Näin käytät kirjastoa

Kirjaston käyttö

Omnian kirjastoihin on vapaa pääsy niiden aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat ja poikkeukset etusivulta. Opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja, laitteita ja aineistoja. Kirjasto on rauhallinen oppimisympäristö opiskella yksin tai ryhmässä. Vietä väli- ja hyppytunteja vaikka lautapelejä pelaten. Anna kuitenkin muille opiskelurauha ja vältä kovaäänistä keskustelua sekä turhaa puhelimenkäyttöä.

Työskentele päätteillä

Kirjaudu päätteille aina omalla opiskelijatunnuksellasi. Kirjaston päätteiltä löydät runsaasti opiskelussa käytettäviä hyötyohjelmia. Voit tulostaa opiskeluun liittyvää aineistoa korkeintaan 20 sivua/kerta. Tulosteet ovat mustavalkoisia ja kaksipuoleisia. Kirkkokadulla on maksullinen kopiokone. Tutustu kopiointiohjeisiin. Kysy neuvoa tarvittaessa ja vältä turhaa tulostusta!

Oppimateriaalit verkossa

Kirjaston sivulla on linkit Omnian verkossa toimiviin digilehtiin ja aineistoihin. Erikseen on koottu alakohtaisia verkko-oppimateriaaleja, jotka löytyvät avoimesta verkosta.

Hanki Omnian kirjastokortti

Jos haluat lainata oppikirjoja tai muuta aineistoa, tarvitset Omnian kirjastokortin. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja voimassa opiskelujesi ajan. Tulosta kirjastokorttihakemus, täytä huolellisesti ja palauta se kirjastoon. Kirjastokortin saat aikaisintaan 2 päivän kuluttua. Kun tulet hakemaan sen kirjastosta, ota henkilöllisyystodistus (Kelakortti, Henkilökortti, Passi) mukaan. Tutustu kirjaston käyttösääntöihin huolellisesti.

PDF iconKirjastokorttihakemus

Aineistohaku ja lainojen uusinta

Etsi tarvitsemaasi kirjastoaineistoa, tee varauksia ja uusi lainasi itse verkossa kirjaston aineistohaussa. Voit tarkistaa lainaajatietosi, lainojen eräpäivät ja uusia niitä 3 kertaa peräkkäin, mikäli niihin ei ole varauksia. Kirjaudu lainaajatietoihin kirjastokortin numerolla ja PIN-numerolla.

Video-opastus lainojen uusimisesta verkon kautta.
Video-opastus kirjan varaamisesta.
PDF iconAineistonhankintalomake henkilökunnalle

Lainaus ja palautus kirjastossa

Käytä kirjaston tiedonhakupäätettä, kun etsit tiettyä kirjaa tai tietoa jostain asiasta. Kysy neuvoa tarvittaessa. Kirkkokadulla aineisto lainataan itse lainausautomaatilla, Leppävaarassa kirjaston tiskiltä. Palauta lainasi kirjaston palautuslaatikkoon, jos ne ovat ajoissa. Jos lainasi ovat myöhässä, palauta ne tiskille ja maksa myöhästymismaksut.

Kysy neuvoa tiedonhaun ongelmissa

Osallistu uusille opiskelijoille pidedttävään kirjastoesittelyyn, jossa sinulle kerrotaan, miten käytät Omnian kirjastoa ja millaista tukea saat kirjastosta opiskeluusi. Kirjaston henkilökunta opastaa ja ohjaa sinua itsenäiseen tiedonhakuun ja tietokantojen käyttöön. Kirjastossa pidetään myös erilaisia tiedonhaun ja opetuksen tukipajoja, joihin voit osallistua.

Opiskelijoiden Digituki auttaa

Opiskelijoiden digituen työssäoppijat auttavat opiskelijoita ja henkilökuntaa kirjaston laitteiden, ohjelmistojen ja mobiililaitteiden käytön ongelmissa. He ovat paikalla Kirkkokadun kirjastossa aukioloaikoina. Digituki opastaa myös kirjaston 3D-tulostimen käytössä. Lisätietoa muun muassa opiskelijoiden digituesta, 3D-tulostamisesta löydät Oppiva.omnia.fi -sivustolta.

Lisätietoja antaa
Tuija Siitonen
Kirjastovastaava
050-4688357
tuija.siitonen@omnia.fi
Kirsi Wasenius
Informaatikko
046-8515050
kirsi.wasenius@omnia.fi
Marko Leppinen
Kirjastovirkailija
046-8515053
marko.leppinen@omnia.fi