Kirjaston palvelut

Opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja, laitteita ja aineistoja ilmaiseksi.

Omnian kirjastoihin on vapaa pääsy niiden aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat ja poikkeukset etusivulta.

Hanki Omnian kirjastokortti

Jos haluat lainata oppikirjoja tai muuta aineistoa, tarvitset Omnian kirjastokortin. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja voimassa opiskelujesi ajan. Täytä sähköinen kirjastokorttihakemus. Kirjastokortin voit noutaa aikaisintaan 2 arkipäivän kuluttua. Kun tulet hakemaan sen kirjastosta, ota henkilöllisyystodistus (Kelakortti, Henkilökortti, Passi) mukaan. Tutustu kirjaston käyttösääntöihin huolellisesti.

Lainaus ja palautus kirjastossa

Käytä kirjaston tiedonhakupäätettä, kun etsit tiettyä kirjaa tai tietoa jostain asiasta. Voit kysyä neuvoa tarvittaessa. Kirkkokadulla aineisto lainataan itse lainausautomaatilla, Leppävaarassa kirjaston tiskiltä. Palauta lainasi kirjaston palautuslaatikkoon, jos ne ovat ajoissa. Jos lainasi ovat myöhässä, palauta ne tiskille ja maksa myöhästymismaksut.  

Aineistohaku ja lainojen uusinta

Etsi tarvitsemaasi kirjastoaineistoa, tee varauksia ja uusi lainasi itse verkossa kirjaston aineistohaussa. Voit tarkistaa lainaajatietosi, lainojen eräpäivät ja uusia niitä 3 kertaa peräkkäin, mikäli niihin ei ole varauksia. Kirjaudu lainaajatietoihin kirjastokortin numerolla ja PIN-numerolla.

Kysy neuvoa tiedonhaun ongelmissa

Osallistu uusille opiskelijoille pidettävään kirjastoesittelyyn, jossa sinulle kerrotaan, miten käytät Omnian kirjastoa ja millaista tukea saat kirjastosta opiskeluusi. Kirjaston henkilökunta opastaa ja ohjaa sinua itsenäiseen tiedonhakuun ja tietokantojen käyttöön. Kirjastossa pidetään myös erilaisia tiedonhaun ja opetuksen tukipajoja, joihin voit osallistua.

Opiskele yksin tai ryhmässä

Kirjasto on rauhallinen oppimisympäristö opiskella yksin tai ryhmässä. Vietä väli- ja hyppytunteja vaikka lautapelejä pelaten. Anna kuitenkin muille opiskelurauha ja vältä kovaäänistä keskustelua sekä turhaa puhelimenkäyttöä.

Työskentele päätteillä

Kirjaudu päätteelle omalla opiskelijatunnuksellasi. Kirjastossa on käytössä Omnian turvatulostus. Kirkkokadulla tulostin on sisällä kirjastossa, tilassa KA0068, Leppävaarassa lähin tulostin on kirjaston ulkopuolella käytävällä.

Leppävaaran kirjastossa testataan kannettavien tietokoneiden lainaamista opiskelijoille korkeintaan yhden opiskelupäivän ajaksi. Kysy lisätietoja lainauksesta ja ehdoista: marko.leppinen@omnia.fi.

Lue oppimateriaaleja verkossa

Kirjaston sivulla on linkit Omnian verkossa toimiviin digilehtiin ja aineistoihin. Erikseen on koottu alakohtaisia verkko-oppimateriaaleja, jotka löytyvät avoimesta verkosta.

Lisätietoja antaa
Tuija Siitonen
Kirjastovastaava
0504688357
Tuija.Siitonen@omnia.fi
Marko Leppinen
Kirjastovirkailija
0468515053
Marko.Leppinen@omnia.fi