Kirjaston palvelut

Opiskelijat ja henkilökunta voivat käyttää kirjaston tiloja, laitteita ja aineistoja ilmaiseksi.

Omnian kirjastoihin on vapaa pääsy niiden aukioloaikoina. Tarkista aukioloajat ja poikkeukset etusivulta.

Hanki Omnian kirjastokortti

Jos haluat lainata oppikirjoja tai muuta aineistoa, tarvitset Omnian kirjastokortin. Kirjastokortti on henkilökohtainen ja voimassa opiskelujesi ajan. Tulosta kirjastokorttihakemus, täytä huolellisesti ja palauta se kirjastoon. Kirjastokortin saat aikaisintaan 2 päivän kuluttua. Kun tulet hakemaan sen kirjastosta, ota henkilöllisyystodistus (Kelakortti, Henkilökortti, Passi) mukaan. Tutustu kirjaston käyttösääntöihin huolellisesti.

PDF iconKirjastokorttihakemus

Opiskele yksin tai ryhmässä

Kirjasto on rauhallinen oppimisympäristö opiskella yksin tai ryhmässä. Vietä väli- ja hyppytunteja vaikka lautapelejä pelaten. Anna kuitenkin muille opiskelurauha ja vältä kovaäänistä keskustelua sekä turhaa puhelimenkäyttöä.

Työskentele päätteillä

Kirjaudu päätteille aina omalla opiskelijatunnuksellasi. Kirjaston päätteiltä löydät runsaasti opiskelussa käytettäviä hyötyohjelmia. Voit tulostaa opiskeluun liittyvää aineistoa korkeintaan 20 sivua/kerta. Tulosteet ovat mustavalkoisia ja kaksipuoleisia. Kirkkokadulla on maksullinen kopiokone. Tutustu kopiointiohjeisiin. Kysy neuvoa tarvittaessa ja vältä turhaa tulostusta!

Lue oppimateriaaleja verkossa

Kirjaston sivulla on linkit Omnian verkossa toimiviin digilehtiin ja aineistoihin. Erikseen on koottu alakohtaisia verkko-oppimateriaaleja, jotka löytyvät avoimesta verkosta.

Aineistohaku ja lainojen uusinta

Etsi tarvitsemaasi kirjastoaineistoa, tee varauksia ja uusi lainasi itse verkossa kirjaston aineistohaussa. Voit tarkistaa lainaajatietosi, lainojen eräpäivät ja uusia niitä 3 kertaa peräkkäin, mikäli niihin ei ole varauksia. Kirjaudu lainaajatietoihin kirjastokortin numerolla ja PIN-numerolla.

Lainaus ja palautus kirjastossa

Käytä kirjaston tiedonhakupäätettä, kun etsit tiettyä kirjaa tai tietoa jostain asiasta. Voit kysyä neuvoa tarvittaessa. Kirkkokadulla aineisto lainataan itse lainausautomaatilla, Leppävaarassa kirjaston tiskiltä. Palauta lainasi kirjaston palautuslaatikkoon, jos ne ovat ajoissa. Jos lainasi ovat myöhässä, palauta ne tiskille ja maksa myöhästymismaksut.

Kysy neuvoa tiedonhaun ongelmissa

Osallistu uusille opiskelijoille pidedttävään kirjastoesittelyyn, jossa sinulle kerrotaan, miten käytät Omnian kirjastoa ja millaista tukea saat kirjastosta opiskeluusi. Kirjaston henkilökunta opastaa ja ohjaa sinua itsenäiseen tiedonhakuun ja tietokantojen käyttöön. Kirjastossa pidetään myös erilaisia tiedonhaun ja opetuksen tukipajoja, joihin voit osallistua.

Opiskelijoiden Digituki auttaa

Opiskelijoiden digituen työssäoppijat auttavat opiskelijoita ja henkilökuntaa kirjaston laitteiden, ohjelmistojen ja mobiililaitteiden käytön ongelmissa. He ovat paikalla Kirkkokadun kirjastossa aukioloaikoina. Digituki opastaa myös kirjaston 3D-tulostimen käytössä. Lisätietoa muun muassa opiskelijoiden digituesta, 3D-tulostamisesta löydät Oppiva.omnia.fi -sivustolta.

3D-tulostus

Omnian kirjastoissa on kaksi Easy3DMaker-merkkistä 3D-tulostinta, jotka ovat opiskelijoiden ja henkilökunnan käytettävissä aukioloaikoina.  Jos 3D-tulostaminen ei ole sinulle tuttua, perehdy ensin tulostusohjeisiin. Sovi kirjaston henkilökunnan kanssa, milloin tulet tulostamaan. Tulostusmateriaalina käytetään PLA-muovia. Väritoiveet pyritään ottamaan huomioon, mutta väriä ei automaattisesti vaihdeta jokaista tulostusta varten. Jos 3D-mallinnus on sinulle tuttua, voit tulostaa omia malleja. Tulostamiseen vaaditaan 3D-mallitiedosto STL-muodossa.

Lisätietoja antaa
Tuija Siitonen
Kirjastovastaava
0504688357
Tuija.Siitonen@omnia.fi
Kirsi Wasenius
Informaatikko
0468515050
kirsi.wasenius@omnia.fi
Marko Leppinen
Kirjastovirkailija
0468515053
Marko.Leppinen@omnia.fi