Ohjeita etäopiskeluun

Monet opettajat ja oppijat ovat joutuneet nyt uuteen tilanteeseen, kun opetuksessa on siirrytty kokonaan etäopetukseen. Tälle sivulle kokoamme hyödyllisiä linkkejä etäopiskelun tueksi.

Etäopiskelun tekninen tuki  

Omnian opiskelijoille on luotu oma kanava etäopiskelun tueksi. Tiimi on kaikille opiskelijoille avoin, tule mukaan oppimaan! 

Miten liitytään?  

  1. Siirry etäopetuksen ja -ohjauksen tuki -tiimiin
  1. Kirjaudu tarvittaessa Omnian tunnuksillasi 
  1. Valitse käyttötapa 
  • Sulje selaimen ilmoitus työpöytäversion lataamisesta tai 
  • Lataa halutessasi työpöytäversio koneellesi 
  1. Olet tiimissä! 

Suosittelemme työpöytäversion asentamista jossain vaiheessa omalle koneellesi.  

Tiimin kautta DigiTutorit järjestävät teknistä tukea ja neuvontaa etäopiskeluun, sekä käydään keskustelua ja jaetaan hyviä vinkkejä keskenämme. Autamme mm. laitteiden ja palveluiden käytössä, tunnuksissa ja salasanoissa, sekä Omnian käyttämissä järjestelmissä.  

Neuvoa voi kysyä tiimin kanavissa (kysy eri palveluista), joissa DigiTutorit päivystävät arkisin kello 08:00-15:00. Jos sinulla on ongelmia päästä tiimiin, voit olla DigiTutoreihin yhteydessä DigiTutorit.Kirkkokatu@omnia.fi tai puh. 040 126 7154.

Linkkejä etäopiskelun tueksi

Opettaja, lue Kopioston sivuilta miten voit käyttää ja jakaa aineistoa etäopetuksessa. Opetushallitus on hankkinut kopiointiluvan ja tv-ohjelmien käyttöluvan ammatilliseen perustutkintoon johtavaan koulutukseen.

Täydennäme linkkejä sivulle. Jos sinulle tulee mieleen linkki, joka olisi hyvä lisätä sivulle, lähetäthän viestiä osoitteeseen: helpdesk@omnia.fi

Jos tarvitset IT-tukea

Opiskelija, asioidessasi IT-Helpdeskin palvelupisteellä Lehtimäentiellä, soita palvelunumeroomme 040 022 3112 ennen saapumistasi, sillä toimipisteen ovet eivät ole avoinna tällä hetkellä. Voit ottaa yhteyttä Helpdeskiin jos sinua askarruttaa jokin IT-asioihin liittyvä asia. Tarkista ensin löytyykö ongelmaan ratkaisua ratkaisutietokannasta it.omnia.fi. Ellei ratkaisua löydy, tee tukipyyntö lomakkeella osoitteesta it.omnia.fi, tai:

Seuraavat tiedot ovat tärkeitä, ja nopeuttavat tukipyyntösi käsittelyä.

  • Yhteystietosi
  • Mahdollisimman selkeä kuvaus ongelmasta nopeuttaa tukipyynnön käsittelyä
  • Laitteen nimi jos vika koskee laitetta
Lisätietoja antaa
Helpdesk
+358400223112
ithelp@omnia.fi

Lisätietoa:
Helpdesk-sivut