Kansainvälisyyspalvelut opiskelijoille

Omnian tutkinto-opiskelijana sinulla on monia mahdollisuuksia syventää kansainvälistä osaamistasi.

Omniassa ei toteuteta kansainvälistä liikkuvuutta syyskuun loppuun 2021 saakka.

Kansainvälisty alasi töissä ulkomailla tai tule mukaan kotimaan kv-toimintaan, missä pääset tutustumaan Omniaan tulleisiin ulkomaalaisiin työssäoppijoihin.

Hae kansainväliselle työelämässä oppimisjaksolle

Monelle opiskelijalle kansainvälinen työelämässä oppimisjakso on yksi opintojen mieleenpainuvimmista kokemuksista. Omnian opiskelijat ovat harjoitelleet muun muassa Britanniassa, Espanjassa, Saksassa, Ranskassa, Baltian maissa, Ruotsissa, Japanissa, Kiinassa, Venäjällä ja Tansaniassa.

Kansainväliselle työelämässä oppimisjaksoille on vuosittain kaksi hakuaikaa. Syksyn 2021 jaksoille haku päättyy 14.5.2021 ja syksyn työelämässä oppimisjaksot voivat tämänhetkisen arvion mukaan alkaa aikaisintaan lokakuussa 2021. Kevään 2022 jaksoille haetaan syksyllä 2021 (hakuajan loppupäivämäärä varmistetaan myöhemmin). 

Palauta hakuajan päättymiseen mennessä seuraavat hakuasiakirjat:

  1. Alustava hakemus kv-vaihtoon (palautetaan allekirjoituksia varten paperiversiona kv-vastaavalle/vastuuopettajalle, joka toimittaa sen koulutuspäällikön allekirjoittamana kv-palveluihin).
  2. Vapaamuotoinen hakukirje (englanniksi tai kohdemaan kielellä sähköpostitse olga.pugacheva@omnia.fi).
  3. Europass CV englanniksi (sähköpostitse olga.pugacheva@omnia.fi). Katso PDF iconohjeet miten tehdä Europass profiili ja luoda Europass CV.

Mikäli tarvitset apua hakuasiakirjojen laatimiseen, voit tehdä niitä ohjatusti Avoimen Omnian kurssilla.

Valintaperusteena kansainväliselle työelämässä oppimisjaksolle ovat seuraavat kriteerit:

  • Hyvä käytös ja edellytykset edustaa Omniaa ja Suomea sekä ajallaan suoritetut opinnot.
  • Kohdemaan kielen/englannin kielen riittävä taito.
  • Hyvä terveydentila.
  • Pääsääntöisesti opintojensa loppuvaiheessa oleva (kuitenkin vähintään yksi ammatillinen näyttö suoritettu Omniaan) ja 18 vuotta täyttänyt opiskelija (lisäksi työelämässä oppimisjakso Suomessa suoritettu/alan työkokemusta ennen kansainväliselle työelämässä oppimisjaksolle lähtemistä).
  • Ammatillisessa perusopetuksessa opiskelevalla tulee olla valittuna kansainväliset teemaopinnot.

Lisätietoa ja ohjeita kansainvälisestä työelämässä oppimisesta.

Instructions in English

PDF iconRead more about Omnia’s international services for students and instructions how to apply for an international Learning at work period.

Valitse kansainväliset teemaopinnot

Ammatillisen perusopetuksen opiskelijana sinulla on myös mahdollisuus valita kv-teemaopinnot osaksi opintojasi. Teemaopinnoissa pääset tutustumaan eri maiden kulttuureihin ja voit sisällyttää opintoihisi myös kielikursseja (katso työväenopiston kielikurssit ja lukion kielikurssitarjonta).

Kerro kiinnostuksesi kansainvälisyysopinnoista vastuuopettajallesi heti opintojen alussa. Sen jälkeen sovi tapaaminen oman tutkintosi kansainvälisyydestä vastaavan tai kv-teemaopinnoista vastaavan opettajan kanssa opintovalintojen suunnittelua varten.

Suorittamalla tutkinnon osan Ammattilaiseksi kansainvälisesti voit kartuttaa opintojasi 15 osp. Tutkinnon osan voi suorittaa tekemällä työelämässä oppimisjakson kansainvälisessä yrityksessä kotimaassa tai ulkomailla.

Kotikansainvälistyminen

Kansainvälisen työelämässä oppimisjakson lisäksi kansainväliseen toimintaan on mahdollista osallistua myös Suomessa kotikansainvälistymisen kautta. Voit tavata Omniaan työelämässä oppimisjaksoille tulevia ulkomaalaisia opiskelijoita ja osallistua heille järjestettävään vapaa-ajan ohjelmaan. Omnia vastaanottaa vuosittain noin 170 työssäoppijaa ulkomailta, jotka tapaavat mielellään Omnian opiskelijoita.

Tule mukaan kv-tutortoimintaan ja pääset vaikuttamaan mielikuvaan, jonka he vievät mukanaan kotimaahansa Omniasta ja Suomesta. Kv-tutorina pääset osallistumaan ulkomaalaisille ryhmille järjestettyihin ohjelmiin. Vapaa-ajan ohjelma voi olla esimerkiksi Helsinki- tai Nuuksio-kierros.

Lisätietoja antaa
Olga Pugacheva
Assistentti
0401267105
Olga.Pugacheva@omnia.fi